SAMOK ja OLL mandaattien hakeminen

Edustajiston kokouksessa 24. toukokuuta päätetään, ketkä asettuvat ehdolle opiskelijakunta Helgan mandaatilla SAMOK:in sekä OLL:n hallituksiin vuodelle 2023. Mandaatin saaminen ei suoraan tarkoita, että hakija pääsisi liiton toimijaksi, mutta se takaa mahdollisuuden asettua ehdolle Helgan ehdokkaana. 

Opiskelijakunta ja sen asiantuntijat toimivat ehdokkaan tukena koko vaalikauden ajan. Tämän lisäksi ehdokkaalle nimetään kampanjapäällikkö, joka toimii hänen oikeana kätenä. Ehdokkailta toivotaan aikaa ja sitoutuneisuutta vaalikauteen, jonka aikana osallistutaan esimerkiksi erilaisiin keskustelupaneeleihin, tavataan ja esittäydytään eri sidosryhmille ja käydään neuvotteluja tulevista vaaleista.

SAMOKin vuoden 2023 toimijat valitaan liittokokouksessa lokakuussa, jolloin SAMOKin hallitukseen valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 3-7 hallituksen jäsentä. Toimikausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.12., mutta tehtäviin perehdytetään jo joulukuun aikana. Voit lukea lisää SAMOKin toiminnasta täältä.

OLL:n uudet toimijat valitaan liittokokouksessa marraskuussa. OLL:n hallitukseen valitaan puheenjohtaja, yhdestä kahteen varapuheenjohtajaa ja korkeintaan kaksi hallituksen jäsentä. Hallituksen toimikausi on 1.1. – 31.12., jota ennen uudet toimijat perehdytetään. Voit lukea lisää OLL:n toiminnasta täältä.

Voit hakea Helgan mandaattia  lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen Helgan edustajistolle sähköpostitse (edustajisto2022@helga.fi) tai asettumalla ehdolle edustajiston kokouksessa 24.5. Tulethan myös paikalle kokoukseen Pasilan isoon auditorioon klo 17.00.  Hakijan tulee olla Helgan jäsen sekä sitoutua noudattamaan Helgan arvoja ja poliittista ohjelmaa. SAMOK:in ja OLL:n viralliset kielet ovat Suomi ja Ruotsi.

 

Lisätietoa:

Teemu Virtanen, asiantuntija.
Edunvalvonta ja vaikuttaminen (SAMOK)

teemu.virtanen@helga.fi

Julia Tuuri, asiantuntija.
Liikunta, tapahtumat ja tutorointi (OLL)

julia.tuuri@helga.fi 

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit