Helga Testaa: Whim

Mikä ihmeen Whim?

Whim on kansainvälisesti palkittu suomalainen liikkumissovellus, jonka avulla voit varata ja maksaa kaikki matkasi matka kerrallaan tai kätevällä kausitilauksella. Whimillä on tehty jo yli 16 miljoonaa matkaa.

Helga Testaa

Saimme tehtäväksemme testata, miten Whim sopii opiskelijan tarpeisiin. Itse olen vannoutunut matkakortin kantaja, mutta taivuin tieteen nimissä tilaamaan Whimin Student 30 -paketin, jolla matkakortti siirtyy lompsasta sovellukseen. Ei myöskään ollut pahitteeksi, että ensimmäisestä tilauksesta lunastin 5€ alennuksen kuukausilipusta (koodilla HELGA5).

Aluksi ilman matkakorttia kulkeminen tuntuu orvolta. Tottumuksesta havittelen kerta toisensa jälkeen taskusta bussikorttia, mutta se on poissa. Tuntuu melkein rikolliselta näyttää pelkkää vilkkuvaa puhelimen näyttöä bussiin astuessa. Sisällä kuitenkin ollaan, ja kännykässä on vielä 51% akkua jäljellä. Kaikki on hyvin. Huomaan, että seuraavalla matkallani näytön animaatio on vaihtanut väriä: Miten se bussikuski oikein tietää minkä värinen sen pitäisi olla, ajattelen. Loppuviikko menee jo kuin vanhalla tekijällä. Päätän maanantaina kokeilla muita kulkuvälineitä.

Maanantai koittaa
Olen viikonlopun henkisesti valmistautunut astumaan toiseen Whimin tarjoamaan kulkuvälineeseen: TIER-potkulautaan. Minulla ei ole ajokorttia, mutta kypärä päässä lähestyn luottavaisin mielin uusia haasteita. Luin nimittäin, että potkulautoja olisi suositeltavaa ajaa kypärällä varustettuna, sekä selvin päin. Aikaisemmin olen lähinnä kauhulla katsonut kiitäviä potkulautaratsastajia keskustan kaduilla. Tuo päättyy vielä huonosti. Rohkaistun kuitenkin ensimmäistä kertaa laudan kyytiin. Aluksi epäilen sitä maanantaikappaleeksi: eihän tämä lähde käytniin. Turvaksi tuomani ystäväni kuitenkin ohjeistaa, että lauta pitää potkaista lähtöön. Sitten se on menoa. Minä ja lautani olemme yhtä.

Ultimaattinen testi
Päätämme vielä laittaa laudan ja minut ultimaattiseen testiin: Pääsisimmekö Helgan toimistolta nopeammin Sörnäiseen, kuin julkisia käyttävä verrokkini? Olen luottavaisin mielin, ja annan kilpailijalleni välipalaksi tuomani banaanin mittaisen etumatkan. Kiidän ohi katujen ja naamojen, joiden nimiä en tiedä. Edes täyteen ahdetun Helga-kangaskassini tuoma epäbalanssi ei tunnu missään. Saavun maaliin reilulla etumatkalla, tyypillistä. Hyvästelen ajokkini ja haen kaupasta toisen banaanin.

Yhteenveto
Whim sopii oikein hyvin hinta- ja vauhtitietoisille opiskelijoille, jotka ratsastavat kehityksen aallonharjalla. Whimin kautta voit myös käyttää takseja, kaupunkipyöriä tai vuokrata autoja. Lunasta itsellesi 5€ alennusta Student 30 -kausilipusta koodilla HELGA5 2.12.2020 mennessä.

Ohjeet aktivointiin:

Whim Student 30 sisältää HSL 30 päivän opiskelijalipun. Lisäksi käytössäsi ovat kertamaksulla TIERin sähköpotkulaudat, Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät (kausitilauksena), sekä taksit ja vuokra-autot usealta palveluntarjoajalta.

Näin saat edun käyttöösi:

1. Lataa Whim tai päivitä olemassa oleva sovellus uusimpaan versioon ja täytä profiili
2. Valitse Whim Student 30 -tilaus ja haluamasi HSL -vyöhyke, lisää alennuskoodi HELGA5 ja paina käytä-painiketta
3. Sovellus ohjaa sinut HSL:n vahvaan tunnistautumiseen. Kirjaudu sisään HSL-tunnuksellasi tai luo uusi HSL-tunnus.
4. Todenna opiskeluoikeutesi ja sen kesto Opintopolku-palvelussa, sovellus ohjaa sinut palveluun.
5. Lisää maksukorttisi tiedot ja vahvista tilaus.Mikäli sinulla on tilaushetkellä aktiivinen Whim-kausitilaus, Whim Student 30 -tilauksesi vaihtuu automaattisesti meneillään olevan tilauskauden loputtua. Kausitilaus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana ja veloitetaan automaattisesti maksukortilta kuukausittain. Mikäli et halua jatkaa tilausta, on tilaus katkaistava Whim -sovelluksen kautta.

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit