Opintopiirit

Miksi Opintopiirejä järjestetään?

Opintopiirien tarkoitus on tarjota opiskelijoille lisäapua ja tukiopetusta. Samalla opintopiirien on tarkoitus tarjota opintopisteitä ja kokemusta opettajaopiskelijoille.

Mitä Opintopiirit ovat?

Opintopiirit ovat Helgan ja AOKK:n (ammatillisen opettajakorkeakoulun) yhdessä suunniteltu konsepti, jossa AOKK:n opettajaopiskelijat voivat kerätä opintopisteitä antamalla ”tukiopetusta” Haaga-helian opiskelijoille heidän tarvitsemissaan aineissa.

Opintopiirit lanseerattiin ensi kertaa 2020 keväällä online-tapahtumana, jossa AOKK:n opettajaopiskelijat pitivät tukiopetusta etukäteen julkaistun kyselyn vastaustausten perusteella. Pilottiaineina toimivat matematiikka ja ruotsi. Opintopiirien alustana on käytetty Zoomia.

Tulevien opintopiirien ajankohdaksi on suunniteltu intensiiviviikkoja, jotta opiskelijat voisivat valmistautua tentteihinsä tuen avulla. Ennen intensiiviviikkoa toteutetaan kysely, jossa kartoitetaan millaisista asioista opiskelijat kaipaisivat tukiopetusta/lisäapua. Näiden kyselyiden tulosten perusteella Helga pyrkii löytämään AOKK:sta tuloksia vastaavaan taiturin.

Miten Opintopiireihin voi osallistua?

Opintopiireihin tulee ilmottautua etukäteen kyselylomakkeen kautta. Kyselylomake jaetaan aina kyseisen opintopiirin Facebook tapahtuman yhteydessä ja saat osallistumislinkin itse opintopiiriin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Opintopiirit ovat tarkoitettu kaikille Haaga-Helian opiskelijoille. Zoomiin otetaan kerrallaan maksimissaan 30 henkeä.
Yhteystietoja ei ole pakko jättää, voit myös kommentoida ilman niitä!

2 Kommentit

 1. Kasper

  Koodaukseen myös opintopiirejä!
  Varsinkin suomeksi!
  (Bitessä on sentään ollut ilmeisesti ”callidus-tutoreita”??)

  Vastaa
  • Katja Silvasti

   Hei Kasper, kiitos palautteestasi. Etsimme jatkuvasti uusia vetäjiä opintopiireille, mutta toistaiseksi ei vielä ole ohjaajaa koodaukseen liittyvään opintopiiriin.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *