Uudelle opiskelijalle!

Upeaa, että valitsit Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja lämpimästi tervetuloa joukkoomme! Haaga-Helia on koostanut omille verkkosivuilleen uudelle opiskelijalle suunnatun osion, josta löydät kaiken tarpeellisen tiedon uutena opiskelijana. Sivulle pääset tästä!

Älä kuitenkaan unohda meitä! Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon tehdäksesi opiskeluajastasi ikimuistoista!

Mikä opiskelijakunta?

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on oma opiskelijakuntansa, kuten kaikissa muissakin ammattikorkeakouluissa – opiskelijakunta Helga. Helga toimii opiskelijoiden ja opiskelijaelämän tukijana kaikilla Haaga-Helian viidellä kampuksella – Haagassa, Malmilla, Pasilassa, Porvoossa ja Vierumäellä. Opiskelijakunnan toimintaan ovat tervetulleita kaikki opiskelijakuntaan kuuluvat opiskelijat. Toimijoita haetaan erilaisiin pesteihin aina loppusyksystä, joten olethan hereillä, jos haluat päästä vaikuttamaan opiskelijan arkeen. Opiskelijakunta on apunasi ja tukenasi koko opintojesi ajan. Opiskelijakunta on täysin opiskelijoiden hallinnoima taho, ja sillä on neljä työntekijää.

Opiskelijakuntatoimintaan osallistuminen on helppoa ja kivaa. Osallistumisvaihtoehtoja on hyvin erilaisia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain. Tässä lueteltuna vaihtoehtoja:

  1. Opiskelijakunnan lakisääteisenä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Helga toteuttaa tätä valitsemalla opiskelijoiden edustajia korkeakoulun työryhmiin.
  2. Helga organisoi koko Haaga-Helian tutortoiminnan. Tutortoiminta onkin yksi suosituimmista opiskelijakunnan osallistumismahdollisuuksista.
  3. Helga järjestää muutamat suuremmat opiskelijajuhlat vuoden aikana. Näistä loistavia esimerkkejä ovat: Fuksiaiset, Orientaatioviikon huipennus ja Kaivarin wappu.
  4. Helga organisoi myös kerhotoimintaa. Kerhoissa voit harrastaa teatteria, oppia koodauksesta, katsoa elokuvia porukalla tai vaikkapa pelata lautapelejä. Voit myös perustaa aivan oman kerhosi, jos sinulla on hyvä idea.
  5. Helgan alla toimii myös kolme toimintaryhmää, joista kaksi ovat kansainvälisille opiskelijoille suunnattuja. Ne ovat IDS- ja ESN Helga. IDS Helga (international degree students) on toimintaryhmämme, joka on keskittynyt kansainvälisiin opiskelijoihimme. ESN Helga (Erasmus student network) taas keskittyy vaihto-opiskelijoihimme. Molemmat toimintaryhmät järjestävät tapahtumia, valvovat opiskelijoiden etuja ja edistävät opiskelijakulttuuria. Kolmas toimintaryhmämme on Helgan Speksi, joka järjestää aina keväisin esitettävän opiskelijamusikaalin.

Osallistumalla opiskelijakunnan toimintaan opintojesi aikana saat kokemuksen, jollaista et muuten opiskeluelämästä saa.

Miten voin liittyä jäseneksi?

Kun liityt jäseneksi opiskelijakuntaan, saat digitaalisen opiskelijakortin, joka oikeuttaa lukuisiin opiskelija-alennuksiin. Kortti on käytettävissä slice.fi- ja Pivo-sovelluksissa. Lisäksi opiskelijakunnan jäsenenä saat Zone-liikuntapassin, jolla voit osallistua sekä erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin että käydä useilla eri kuntosaleilla! Kaikilla jäsenillä on myös oikeus äänestää edustajistovaaleissa, he saavat -50% kaikista tuotteistamme (esim. haalarit) ja tapahtumistamme sekä voivat osallistua toimintaamme tai hakea vaikkapa tutoriksi!

Opiskelijakunnan jäsenyyden voit ostaa verkkokaupastamme osoitteesta tai sovelluksesta Kide.app.

  1. Kirjoita hakukenttään Helga ja selaa, kunnes löydät kohdan ”Helgan jäsenyys”.
  2. Voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon jäsenyyksistä. Suosittelemme ottamaan jäsenyyden arvioidun valmistumisajankohtasi mukaan.
  3. Täytä tietosi ja etene ohjeiden mukaisesti (tässä kohtaa Kide.app pyytää sinua tekemään Haka-tunnistautumisen, jonka teet korkeakoulun tunnuksillasi).
  4. Jäsenyytesi löytyy vastedes Kide.appin ”jäsenyydet” kohdasta.

Kun olet ostanut opiskelijakunnan jäsenyyden voit seuraavaksi ladata käyttöösi digitaalisen opiskelijakortin, joka on virallinen tunnisteesi opiskelija statuksesta. Voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Slice.fi tai Pivo. Katso ohjeet Slicen ja Pivon käyttöönottoon täältä!

Muistathan, että olemme täällä juuri sinua varten, joten mikäli sinulla on mitään kysyttävää ota rohkeasti yhteyttä nettisivujemme asiakaspalveluchatin kautta, sosiaalisessa mediassa tai tule käymään toimistolla Pasilan kampuksen kellarikerroksessa.

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit

Edustajistovaalien tulokset 2023

Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan edustajistovaalit ovat tulleet päätökseensä. Vaalien varsinaiset vaalipäivät pidettiin 30.10. - 8.11.2023....