Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

edustajistovaalit 2023

Haluaisitko sinäkin olla mukana päättämässä meitä kaikkia haagahelialaisia koskevista asioista? Uusi edustajisto vuodelle 2024 valitaan jälleen marraskuussa – myös sinulla on Helgan jäsenenä mahdollisuus asettua ehdolle ja äänestää vaaleissa! 

Voit lukea lisää edustajiston toiminnasta täältä.

Vaalien aikataulu

Ehdolleasettumisaika: 4. – 6.10.2023 kello 20:00

Ehdokaslistojen julkaisu: 13.10.2023

Vaalipäivät: 30.10. – 8.11.2023 kello 15:00

Vaalivalvojaiset: 8.11.2023 (vaalituloksen julkistus)

Tutustu ehdokkaisiin

Haalarimerkit

Tänä vuonna edustajistovaaleihin liittyen on jaossa jopa kolme erilaista haalarimerkkiä!

”Opiskelijakunnan edustajistovaalit” löydät omalta kampukseltasi Helga on Tour-kiertueen aikana, mutta super söpö ja värikäs supersankarieläimin koristeltu ”Äänestin” merkki on lunastettavissa vain edustajistovaaleissa äänestäneille henkilöille. Kolmas haalarimerkki on tarkoitettu ainoastaan edustajiston jäsenille, joten mikäli haluat kerätä koko sarjan, on syytä alkaa miettimään omaa vaalistrategiaasi ja asettua ehdolle edustajistovaaleissa! 

Edustajiston vaalarimerkit

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin asettua ehdolle?

Edustajistovaaleissa ehdolle voivat asettua kaikki Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan jäsenmaksun viimeistään ehdolleasettumisajan päättyessä 30.9.2022 klo 18.00 maksaneet opiskelijat. Ehdolle asettuminen tapahtuu täyttämällä sähköinen ehdokaslomake. Hyväksytyille ehdokkaille järjestetään ehdokaskoulutus etänä torstaina 13.10.2022 kello 15 – 18.  

Miten voin perustaa vaaliiton?
Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliiton, johon voi kuulua korkeintaan kaksikymmentä (20) jäsentä. Vaaliliitolle on nimettävä edustaja, joka voi olla myös vaaliliiton ulkopuolinen henkilö. Vaaliliitto muodostetaan täyttämällä perustamisilmoitus, jossa on ilmoitettava kaikkien liittoon kuuluvien ehdokkaiden nimet. Vaaliliiton perustamisilmoitus tulee jättää ehdolleasettumisajan puitteissa. Mikäli ehdokas ei ole ilmoittanut kuuluvansa vaaliliittoon, hänen katsotaan olevan yksin omassa liitossaan eli niin sanotusti sitoutumaton. 
Missä edustajiston kokoukset järjestetään?

Edustajiston kokoukset järjesteään yleensä Haagan, Malmin ja Pasilan kampuksilla, jolloin Helsingin ulkopuolella opiskeleville edaattoreille voidaan maksaa matkakustannuksia. Viime vuosina kokouksissa on ollut myös etäosallistumismahdollisuus Zoomin kautta.

Saavatko edaattorit mitään etuja?
Edustajistotoiminnasta on mahdollista saada vuosittain 5 opintopistettä sekä hyvitys opiskelijakunnan jäsenmaksusta, mikäli edaattori osallistuu vähintään 50% kokouksista – kokoustarjoiluja, haalarimerkkiä ja vaikuttamiskokemusta unohtamatta!
Miten voin hakea Helgan hallitukseen?

Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan uusi hallitus vuodelle 2023 valitaan uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa. Lisätietoa hallitukseen hakemimiseta julkaistaan myöhemmin opiskelijakunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Miten voin äänestää?

Äänestys järjestetään sähköisesti Tuudon kautta ja äänestää voivat kaikki Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan jäsenmaksun viimeistään 21.10.2022 aikana maksaneet varsinaiset jäsenet.

Vaalipäivät: 2.11. – 9.11.2022 (äänestäminen alkaa ensimmäisenä vaalipäivänä klo 10 ja päättyy viimeisenä vaalipäivänä klo 15)

Mistä löydän oman ehdokkaani?
Ehdokasluettelo julkaistaan opiskelijakunnan verkkosivuilla ja julisteina kampusten virallisilla ilmoitustauluilla 10.10. alkaen. Voit tutustua ehdokkaisiin myös myöhemmin julkaistavan vaalikoneen kautta.
Kuinka usein edustajiston kokouksia on?
Edustajistolla on vuosittain kolme sääntömääräistä kokousta: Järjestäytymiskokous (marraskuussa 2022), kevätkokous ja syyskokous, joiden lisäksi edustajisto kokoustaa tarvittaessa. Ennen varsinaisia kokouksia järjestetään usein niin sanottuja iltakouluja, joissa kokouksessa käsitellyt asiat käydään läpi ja niistä voi keskustella epämuodollisemmin.
Kuka edustajiston kokouksiin saa osallistua?
Edustajiston kokouksiin saavat edustajiston jäsenten ja puheenjohtajiston lisäksi osallistua puhe- ja läsnäolo-oikeudella opiskelijakunnan jäsenet, hallituksen jäsenet sekä työntekijät. Edustajisto voi tarvittaessa rajoittaa oikeutta jonkin asian käsittelyn ajaksi.
Mikä on keskusvaalilautakunta?

Keskusvaalilautakunta on opiskelijakunnan oma toimielin, joka vastaa edustajistovaalien valmistelusta ja toteuttamisesta: se esimerkiksi hyväksyy ehdokkaat ja vahvistaa vaalituloksen. Keskusvaalilautakunta vastaa myös hallopedien valinnasta. Uusi keskusvaalilautakunta vuodelle 2023 valitaan uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Lisätietoa Helgan edustajiston tehtävistä ja toiminnasta löydät Helgan säännöistä. Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit ottaa meihin rohkeasti yhteyttä!
Ilmari Immonen

Ilmari Immonen

Edustajiston puheenjohtaja

ilmari.immonne@helga.fi
Satu Hurme

Satu Hurme

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

satu.hurme@myy.haaga-helia.fi