Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tutorointi

Miksi tutorointia järjestetään?

Tutorointi on yksi opiskelijakunnan näkyvimmistä palveluista. Nuo lilapaitaiset edunvalvonnan arjen sankarit ovat jokaisen aloittavan opiskelijan pelastus. Voit aina turvautua tutoreihimme, jotka ovat yhteisössämme kaikkia opiskelijoita varten.

Mitä tutorointi on?

Tutorointi on vertaisohjausta, jossa opiskelijaa auttaa kanssaopiskelija. Haaga-Heliassa toimii kolme erilaista tutorryhmää, jotka koostuvat Haaga-Helian opiskelijoista: vertaistutorit, vaihtaritutorit sekä vastuututorit. Opiskelijakunta Helga koordinoi tutortoimintaa Haaga-Heliassa.

Mitä hyötyä on tutoroinnista?

Tutoroinnista saa myös opintopisteitä. Toimikautesi lopuksi täytät tutorraportin, jossa vastaat erinäisiin kysymyksiin koskien kauttasi Helgan tutorina. Raporttiin tulee myös liittää skannattuna vastuututorisi allekirjoittama tutorpassi, jotta tiedämme saaneesi tarvittavat tunnit täyteen haluamaasi opintopistemäärää kohden. Älä siis hukkaa tutorpassiasi!

Kun olet täyttänyt raportin, toimita se koulutusohjelmasi/kampuksesi vastuututorille, joka toimittaa raportin asiantuntijalle. Olet automaattisesti lisätty tutoroinnin kurssille, kun sinut on valittu tutoriksi, joten opintopisteet tulevat sinulle muutaman viikon kuluessa raportin palauttamisesta.

Mikä on tutorpassi?

Tutorpassi on pieni paperinen vihko, jonka saat iltapäiväkoulutuksissa. Tähän pieneen vihkoseen, sinun täytyy kerätä asioita, joita teet tutorkautesi aikana.
Olemme siirtymässä sähköiseen versioon, mutta toistaiseksi käytämme vielä paperista vihkosta. 

Rekrytointi:

Helgan tutorit rekrytoidaan vuosittain helmikuussa. Haku on auki koko helmikuun ajan. Lisätietoja saat Helgan hallitukselta, somesta tai tutoriltasi. Tutoreiden toimikausi kestää yhden vuoden.

 

Miten tutorpassia täytetään?

Merkitset passiin päivämäärän, tapahtuman ja tuntimäärän, esimerkiksi:
Tutorstart 18.8. 3 h. Jokaisen tapahtumamerkinnän perässä on pieni sarake allekirjoitukselle, jonka vastuututorisi allekirjoittaa, mikäli olet suorittanut kyseisen tehtävän kuten olet sen merkannut. Vastuututorin allekirjoitus toimii todistuksena suorituksesta. Nämä merkinnät ovat tärkeitä opintopisteitä hakiessasi, sillä tutorpassi skannataan raporttiin, jonka palautat opiskelijakunnan asiantuntijalle. Tunteja tulee kerätä 27 per 1 opintopiste, eli tarvitset 81 tuntia mikäli haluat 3 opintopistettä. Jos toimit kaksi kautta (syksy ja kevät) olet oikeutettu saamaan 5 opintopistettä, mikäli tunteja on kertynyt sinulle 135. Tutor saa lisätietoja sähköpostitse ohjaus@helga.fi tai menemällä TutorNetiin (salasanan saa pyydettäessä vastuututorilta tai Helgan hallitukselta).