Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Liity jäseneksi

Miksi jäseneksi?

Opiskelijakunnan jäsenyydestä on lukuisia erilaisia hyötyjä. Helgan jäsenenä säästät rahaa opiskelijoille suunnattujen etujen kautta, käytössäsi on kaikki opiskelijakunnan tarjoamat palvelut, olet osana upeaa korkeakouluyhteisöämme ja pääset vaikuttamaan omaan ympäristöösi. Tältä sivulta löydät kaikki palvelut, joita opiskelijakunta Helga tarjoaa jäsenilleen.

Mitä jäsenyyteen kuuluu?

Opiskelijakunnan jäsenenä käytössäsi on monia erilaisia mahdollisuuksia, tarjouksia ja palveluita. Jäsenyyteen kuuluvat palvelut ovat jaoteltu erilaisten kategorioiden alle.

Turvasi

Turvasi osio edustaa opiskelijakunnan edunvalvonnallisia palveluita. Jos kohtaat ongelmia opiskeluaikanasi, kuten myöhässä olevat arvioinnit tai epäoikeudenmukaista käyttäytymistä, voit Haaga-Heliassa opiskelevana olla yhteydessä meihin Asiantuntija-apu lomakkeen avulla. Jäsenellä on oikeus äänestää ja asettua ehdolle edustajistovaaleissa.

Yhteisösi

Opiskelijakunnan jäsenenä olet osa yhteisöä. Yhteisösi osio kuvaakin kaikkea toimintaamme, joka liittyy jollain tavalla yhteistoimintaan. Sinulla on mahdollisuus perustaa tai osallistua kerhotoimintaan tai interaktiiviseen opiskelijateatteriin Helgan Speksiin. Opiskelijakunnan jäsenet ovat myös aina oikeutettuja palvelulupaukseemme, eli 50% tapahtumista sekä tuotteista. Yhteisön alle kuuluu opiskelijakulttuuri kaikin tavoin. Kehitämme opiskelijakulttuuria jatkuvasti Helgassa.

Muu

Opiskelijakunnan tuotteet esim. opiskelijahaalarit ovat -50% jäsenille. Saat Helgan jäsenenä myös opiskelijatunnisteen, jolla saat kaikki valtakunnalliset edut sekä helgalaisille erityisiä etuja. Käytössäsi on myös Helgan verkkokoulutusalusta, liikuntapalvelut ja paljon muuta!

Haluatko tietää lisää? Katso kaikki kaikesta Palvelut-sivultamme täältä!

Kuka voi olla jäsen?

Kaikki Haaga-Heliassa opiskelevat voivat liittyä Helgan jäseneksi. Ainoat erot jäsenyyksissä ovat:
  • Tutkintoon johtavassa koulutuksessa, päätoimisena opiskelijana opiskeleva, on oikeutettu kaikkiin Helgan palveluihin ja etuihin mukaan lukien sininen opiskelijatunniste, joka sisältää kaikki valtakunnalliset alennukset.
  • Sivutoimisesti tai avoimen väylän kautta opiskeleva opiskelija on oikeutettu kaikkiin Helgan palveluihin ja etuihin, poikkeuksena ylempään tällainen opiskelija saa vihreän opiskelijatunnisteen, joka ei sisällä VRn, HSLn tai Kelan opiskelija-alennuksia, mutta sisältää kaikki muut valtakunnalliset sekä Helga kohtaiset alennukset!
Voit liittyä jäseneksi, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan tai ilmoittautunut läsnäolevaksi ja saanut opiskelijanumerosi. Jäsenyys ei kuitenkaan ole voimassa ennen kuin opiskelijanumerosi on päivittynyt rekisteriin, mikä usein tapahtuu vasta orientointipäivien aikana.

Miten liittyä jäseneksi

Helgan jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu. Maksun voi suorittaa verkkomaksuna verkkokauppaamme Kide.appiin.

Maksusuorituksen jälkeen jäsenyytesi tallentuu rekisteriimme.

Helgan jäsenyys
lukukaudeksi

30

euroa

Helgan jäsenyys
lukuvuodeksi

52

euroa

Helgan jäsenyys
2 vuodeksi

95

euroa

Helgan jäsenyys
3 vuodeksi

126

euroa

Helgan jäsenyys
3,5 vuodeksi

140

euroa

Helgan jäsenyys
4 vuodeksi

158

euroa

Helga suosittelee valitsemaan opiskelijakunnan jäsenyyden arvioidun valmistumisajan mukaan.

Jäsenyyden uusiminen

Jäsenyys uusitaan maksamalla jäsenmaksu samalla tavalla kuin ensi kertaa Helgaan liityttäessä. Jäsenyytesi päivittyy rekisteriin automaattisesti ruuhkatilanteesta riippuen samana päivänä tai korkeintaan muutamassa arkipäivässä.

Jäsenyydestä eroaminen

Opiskelijakunnan jäsenyydessä ei ole peruutusoikeutta.
Opiskelijakunnan jäsenyydestä on mahdollista erota milloin tahansa ilmoittamalla siitä opiskelijakunnalle kirjallisesti. Jäsenyys päättyy myös maksettujen jäsenkausien loppuessa. Erotessaan opiskelijakunnasta opiskelija menettää samalla jäsenetunsa sekä jäsenyyteen kuuluvat oikeutensa, kuten äänioikeutensa opiskelijakunnan edustajistovaaleissa. Eroilmoitus tulee osoittaa sähköpostitse jasenpalvelu@helga.fi.

Jäsenkauden siirto

Opiskelijakunnan jäsenkausia on mahdollista siirtää, mikäli jäsen on ilmoittautunut lukukaudelle tai lukuvuodelle poissaolevaksi opiskelijaksi. Jäsenkauden siirtopyyntö tulee osoittaa opiskelijakunnalle kirjallisesti osoitteeseen jasenpalvelu@helga.fi.

Syyslukukauden tai lukuvuoden poissaolosta jäsenkauden siirtopyyntö tulee toimittaa opiskelijakunnalle 31.5. mennessä. Kevätlukukauden osalta puolestaan 30.11. mennessä.

Jäsenkausien siirtopyynnöt, joissa perusteena on muu kuin poissaolo opinnoista – kuten vaikkapa vaihto-opiskelu – opiskelijakunnan hallitus käsittelee tapauskohtaisesti.

Jäsenmaksun palautus

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät. Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain siinä tapauksessa, että opiskelija ei enää opiskele Haaga-Heliassa eli hän on joko eronnut korkeakoulusta tai valmistunut. Opiskelijakunta perii kaikista jäsenmaksupalautuksista viiden (5) euron käsittelymaksun.

Mahdollinen jäsenmaksupalautusanomus tulee toimittaa opiskelijakunnalle kirjallisesti osoitteeseen jasenpalvelu@helga.fi. Jäsenmaksupalautus lasketaan kunkin vuoden jäsenyys- ja muiden maksujen mukaisesti. Opiskelijalle toimitetaan tämän halutessa sekä erikseen pyydettäessä laskelma jäsenmaksupalautuksen muodostumisesta. Alle kymmenen (10) euron maksuja ei palauteta.

Mikäli opiskelija on epähuomiossa hankkinut opiskelijakunnan tuplajäsenyyden, palautetaan ylimääräinen jäsenmaksu hänelle kokonaisuudessaan ilman käsittelymaksua. Opiskelijakunta ei kuitenkaan vastaa verkkokaupan palveluntarjoajan mahdollisesti perimien erillisten palvelumaksujen palauttamisesta. Tuplajäsenyydellä tarkoitetaan kahta päällekkäistä opiskelijakunnan jäsenyyttä, mutta ei kuitenkaan tilannetta, jossa opiskelija uusii jäsenyytensä hieman ennen edellisen jäsenyyden päättymistä.

Jäsenmaksuja ei palauteta takautuvasti.