Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vuosijuhlat

Miksi Vuosijuhlat järjestään?

Vuosijuhlan tarkoitus on olla tilaisuus, jossa kiitetään ja juhlistetaan kuluvan vuoden jäsenistöä, toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

Mikä on Vuosijuhla?

Vuosijuhla tunnetaan istuvana illallisjuhlana, jossa opiskelijakunnan jäsenet ja yhteistyökumppanit juhlistavat yhdessä opiskelijakunnan syntymäpäivää. Vuosijuhlien ohjelmaan kuuluu tavanomaisesti laulamista, puheenvuoroja ja kiitospuheita, sekä kolmen ruokalajin illallinen.

Vuosijuhlat ovat arvokkuutensa vuoksi esimerkiksi tavallisia sitsejä kalliimmat, mutta opiskelijakunnan jäsenet saavat pääsylipun juhlaan ei-jäseniä edullisemmin. Helga tiedottaa tapahtuman lipunmyynnistä viestintäkanavillaan. Vuosijuhlat ovat myös yksi poikkeustapahtumiamme ja tästä syystä se ei noudata -50% alennusta.

Pukeutumiskoodi vuosijuhlassa on juhlapuku tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit. Nainen pukeutuu täyspitkään ilta- tai juhlapukuun sekä hartiahuiviin, ja kantaa olkahihnatonta laukkua. Naisen olkapäiden tulisi olla peitettynä hartiahuivilla pääruokaan asti. Avoimet hiukset eivät kuulu vujuetikettiin.

Akateemisiksi kunniamerkeiksi määritellyt nauhat ja merkit kuuluvat vuosijuhlien asuun. Miehet kantavat nauhaa oikealta olkapäältä alas vasemmalle ja naiset samalla tavoin ruusukkeena puvun vasemmassa rintamuksessa, kuitenkin niin ettei nauha kosketa paljasta ihoa. Nauhoista arvokkainta tai suurinta organisaatiota edustavaa kannetaan ylimpänä. Kunniamerkkejä kannetaan ne myöntäneen tahon ohjeiden mukaan joko nauhassa tai puvun vasemmassa rintapielessä. Kunniamerkkien kanssa ei käytetä frakin taskuliinaa.

Vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestetään perinteisesti silliaamiainen eli Sillis. Silliksille saavutaan perinteen mukaan edellisillan vaatetuksessa tai haalareissa, mutta Helgan Silliksille jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin sattuu olemaan! Silliksillä tarjoillaan aamiaista ja muita herkkuja ja vietetään aikaa yhdessä muiden väsyneiden juhlijoiden kanssa. Silliaamiaiselle ei osteta erikseen pääsylippua, vaan kaikki vuosijuhlien osallistujat ovat automaattisesti kutsuttuja silliaamiaiselle.

Miten Vuosijuhlille voi osallistua?

Opiskelijakunta toimittaa vuosijuhlakutsut ensin sidosryhmille sekä opiskelijakunnan alumneille, jonka jälkeen opiskelijakunnan jäsenet, sekä heidän avecinsa voivat ostaa lipun opiskelijakunnan vuosijuhlaan Kide.app-verkkokaupasta. Ilmoittautumisen ja lipunoston yhteydessä ilmoitetaan oma erikoisruokavalio. Voit myös ostaa itsellesi Helgan kuntanauhan, jota saavat kaikki Helgan jäsenet käyttää vuosijuhlilla.