Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

World Student Capital

World Student Capital -verkosto koostuu pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnista. Tuttavammin WSC edustaa lähes 100 000 opiskelijaa, ja heidän tavoitteenaan on tulevaisuus, jossa kaikilla on koti, liikenne sujuu ja palvelut toimivat.

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat ovat pitkään tehneet yhteistyötä esimerkiksi opiskelijoiden asuntotilanteen parantamiseksi ja joukkoliikenteen alennusten eteen. World Student Capital sai alkunsa keväällä 2010, kun Helsinki valmistautui vuoden 2012 designpääkaupungiksi. Samalla ylioppilaskunnat halusivat tiivistää yhteistyötä niin keskenään kuin seudun ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien kanssa. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ensimmäinen puheenjohtaja Jussi Valtonen esitti idean, että opiskelijat lähtisivät yhdessä nostamaaan Helsinkiä maailman parhaaksi opiskelijakaupungiksi: World Student Capitaliksi.

Verkosto

Verkosto tekee yhteistyötä myös seudun kaupunkien, korkeakoulujen, HSL:n, HOASin ja asiantuntijoiden kanssa edistäessään opiskelijan ja kaupunkilaisen parempaa arkea. World Student Capital on jokaisen meidän puolestapuhuja, ja heidän toimintansa näkyy muun muassa viime vuonna julkaistussa Opiskelijan kaupunki -tutkimuksessa sekä Tiederatikka-projektin puolestapuhujana. Tutkimusdataa hyödynnetään ja sillä pyritään tavoitella pääkaupunkiseudulle muun muassa edullisempia asuntoja, sujuvampaa liikkumista sekä parempia opiskelijoiden palveluita.

WSC:n mielenkiintoista historiaa

Vuonna 2016 Helga on toiminut puheenjohtajaorganisaationa ja ohjaten koko verkoston toimintaa. Silloin verkosto onnistuneesti lobbasi 300 opiskelija-asuntoa lisää Helsingin vuosittaisiin tavoitteisiin, samalla ne myös erotettiin omaksi ryhmäksi nuorisoasunnoista.

Vuonna 2017 Helga johti Helsinki-työryhmää, joka keskittyy Helsingin alueeseen. Vuonna 2017 verkoston keskinäiset tavoitteet ovat olleet kuntavaalit ja Tiederatikka2025-kampanja. Osana kampanjaa alulle pantuun kuntalaisaloitteeseen on kerätty nimiä pitkin vuotta ja palautettu syksyllä kaupunkisuunnittelulautakunnalle kaupunkiympäristölautakunta.

World Student Capitalin historian aikana väläyteltiin säännöllisesti ajatusta verkoston toiminnan vakauttamisesta rekisteröidyksi yhdistykseksi. Vakavissaan tätä alettiin suunnitella vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen. Tämä toisi toiminnalle jatkuvuutta ja päätöksenteolle lisää selkeyttä.

Uuden yhdistyksen säännöt lyötiin lukkoon yhdistyksen perustamiskokouksessa 17.12.2018. Samalla yhdistykseen valittiin puheenjohtaja ja lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin edustaja kaikista jäsenyhteisöistä.

 

Vuonna 2019 uusittiin muun muassa WSC:n poliittinen linjapaperi, joka ohjaa yhdistyksen toimintaa.

Vuonna 2020 Helga toimi jälleen puheenjohtajaorganisaationa. Vuonna 2020 uusittiin esimerkiksi WSC:lle kaupunkipoliittinen ohjelma vuoden 2021 kuntavaaleja varten.

World Student Capitalin verkkosivut löydät täältä https://worldstudentcapital.fi/

Tutustu World Student Capitalin Opiskelijan kaupunki -tutkimukseen tästä:
https://worldstudentcapital.fi/tutkimus/