Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Helgan haalarin-
kastajaiset

Helgan jäsenet saavat tämän tapahtuman puoleen hintaan! Tapahtumissa käytetään opiskelijahaalareita.

Miksi Haalarinkastajaiset järjestetään?

Haalarinkastajaiset olivat aikanaan opiskelijahaalareiden virallinen kastetilaisuus, jossa opiskelijat kirmaisivat haalarivalan jälkeen kastamaan haalarinlahkeensa itämereen ja saivat täten virallisen käyttöoikeuden haalareilleen.

Nykyään perinnettä noudatetaan tapahtuman muodossa yhä, vaikkakin haalareita kannustetaan käyttämään jo heti opintojen alusta lähtien eikä haalareita tarvitse kastajaisissa käydä meressä kastamassa vaan pelkkä tapahtumaan ja haalarivalaan osallistuminen oikeuttaa opiskelijan kruunaamaan haalarinsa Kastettu -haalarimerkillä!

Mikä Haalarin-kastajaiset oikein on?

Helgan haalarinkastajaiset on perinne, joka sijoittuu keskelle Helgan 8 Päivän Wappu -tapahtumakokonaisuutta, eli tapahtuma on yksi wapun tapahtumapäivistä. Tapahtuma on rastikierros, jossa suoritetaan erilaisia hauskoja ryhmätehtäviä.

Rastikierros huipentuu varsinaiseen haalarien kastamiseen illalla. Rastikierros päättyy yhteiseen haalarivalan lausumiseen Helgan toimijoiden avustamana. Kaikki tapahtuman osallistujat voivat lunastaa itselleen Kastettu -haalarimerkin, joka tulee ommella haalarin selkämykseen siten, että selkämyksen taittaessa muut opiskelijat tunnistavat haalarisi kastetuiksi.

Miten Haalarinkastajaisiin voi osallistua?

Liput haalarikastajaisiin voi lunastaa itselleen Kide.appin kautta. Tapahtuman aikataulusta, lipunmyynnistä ja järjestämisestä tiedotetaan wapun kynnyksellä opiskelijakunnan tiedotuskanavissa.

Jokaista osallistujaa pyydetään huomioimaan

Kuten kaikki muutkin Helgan tapahtumat, myös Haalarinkastajaiset ovat häirintä- ja kiusaamisvapaa tapahtuma. Tämä tarkoittaa, että minkäänlainen häirintä, kiusaaminen, nöyryyttäminen tai muu epäasiallinen käytös ei ole hyväksyttävää. Mikäli kuitenkin näet tai kohtaat epäasiallista käytöstä pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä meihin tai tapahtumalle määritettyyn häirintäyhdyshenkilöön.

Toivotamme petroolinsinisiä haalarinkastajaisia kaikille!