Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vapaaehtois-
toimikunta

Vapaaehtoistoimikunnan tehtävät jaetaan henkilöiden omien intressien ja osaamisen perusteella. Helgan vapaaehtoisena jäsenenä sinulla on mahdollisuus saada arvokasta kokemusta monilta eri osa-alueilta, kuten tapahtumien järjestämisessä.  Pääset tutustumaan yhdistystoimintaan ilman sitoutumista hallituksen jäsenyyteen. Vapaaehtoisena voit itse määrittää, kuinka paljon haluat sitoutua ja kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään erilaisiin tehtäviin.

Mitä vapaaehtoistyö on?

Opiskelijakuntien vapaaehtoistyö on merkittävä voimavara korkeakouluopiskelijoiden yhteisöille monin eri tavoin. Vapaaehtoistyö tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti oman oppilaitoksensa toimintaan ja vaikuttaa opiskelijoiden arkeen. Tämä toiminta tukee vahvasti yhteisöllisyyden kasvua ja luo tilaisuuksia auttamiseen, muiden tukemiseen ja esimerkiksi uusien ihmisten tapaamiseen.

                Lisäksi saat olla mukana avustamassa tapahtumissa, yhdessä opiskelijakunnan ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Osallistuminen erilaisiin tehtäviin tarjoaa huikean mahdollisuuden oppia tiimityöskentelyä, organisointitaitoja, viestintää ja vaikka mitä muuta. Nämä taidot ovat arvokkaita niin opiskeluaikana kuin tulevassa työelämässäkin. Vapaaehtoistyö on merkittävä voimavara, joka edistää ja helpottaa opiskelijakunnan toimintaa.

Mitä kaikkea voit tehdä?

 Esimerkiksi sinulla on mahdollisuus osallistua ilmaiseksi erilaisiin tapahtumiin, joissa toimit avustavissa tehtävissä. Näihin tehtäviin voi kuulua esimerkiksi lavasteiden ja muiden tarvikkeiden kuljettamista tapahtumapaikalle sekä osallistumista tapahtuman rastitehtäviin, kuten tuotteiden jakamiseen ja myyntiin. Usein myös Helga on Tourilla eli Helgan kampuskiertueella on tarvittu vapaaehtoisten apua. Lisäksi, jos niin haluat, sinulla on mahdollisuus osallistua myös tapahtumien valokuvaamiseen.

Orientaatioviikolla tehtäviin kuuluu mm. haalaripakettien kokoamista, Helgan uusien tuotteiden purkamista ja uusien opiskelijoiden auttamista kampuksilla. Orientaatioviikolla uudet opiskelijat tarvitsevat apua tavallisesti luokkahuoneiden, oman tutorin, omien luokkalaisten ja ruokalan löytämisessä.

Helgan vapaaehtoisena pääset kartuttamaan haluamiasi taitoja ja oppimaan uutta. Onko sulla jotain, mitä haluaisit ehdottomasti päästä tekemään? Vaparit voivat myös itse ehdottaa Helgalle asiaa, jossa voisivat meitä auttaa!

 

Saat tästä myös opintopisteitä!

Helgan vapaaehtoistehtävissä toimiminen oikeuttaa myös opintopisteiden ansaitsemiseen. Opintopisteiden määrä riippuu siitä, kuinka monta tuntia vapaaehtoistyöhön käytät. Jokainen ansaittu opintopiste vaatii 27 tunnin panostuksen, mikä on helppo saavuttaa osallistumalla esimerkiksi muutaman tapahtuman järjestämiseen.

Opintopisteet myönnetään opinto-ohjaajan tarkastaman loppuraportin perusteella.

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoiseksi voi hakea jokainen Helgan jäsen, joka on kiinnostunut integroitumaan opiskelijakuntatoimintaan, haluaa saada kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai lisätä omaa yhteisöllisyyttään korkeakoulussa.

Vapaaehtoiset saavat omat paidat, joiden selässä lukee “Helga Staff” ja upean haalarimerkin osoittamaan, että toimit Helgan vapaaehtoisena. Kun pidät paitaa päälläsi, olet valmis vastaaman opiskelijoiden mahdollisiin kysymyksiin ja edustat Helgaa tärkeällä tavalla.

 

Kun olet osa Helgan vapaaehtoisia, sinulla on mahdollisuus kehittää haluamiasi taitoja ja oppia uutta. Yksikään tehtävä ei ole pakollinen, vaan teet juuri niitä asioita mitkä sinua itseäsi kiinnostavat. Onko sinulla mielessäsi jokin tietty asia, jota toivoisit pääseväsi ehdottomasti tekemään? Vapaaehtoistoiminta on vastikään lanseerattu Helgassa, joten otamme ilolla vastaan ideoita siitä, miten voimme hyödyntää vapaaehtoistoimintaa monipuolisesti.

Kiinnostuitko?

Rekrytointimme on jatkuvasti käynnissä, joten voit ryhtyä vapaaehtoiseksi vaikka heti!

Hae mukaan nyt lähettämällä avoin hakemuksesi osoitteeseen:

yhteiso@helga.fi

Mikäli sinulla on kysyttävää, tule piipahtamaan Helga Pointille, Pasilan kampuksen toiseen kerrokseen tai nykäisemään meitä hihasta, kerromme sinulle mielellämme lisää!