HELGA TUTOR

REKRYTOINTI

 

Haku Helgan vertais- ja vaihtaritutoriksi aukeaa keskiviikkona 1.2.2023. Hakuaikaa on kaksi viikkoa, tiistaille 14.2.2023 asti. Tutor-haastattelut aloitetaan 1.3.2023. Valittujen UUSIEN tutoreiden koulutuspäivä on 1.4.2023.

Mitä tutor tekee?

Tutorin tehtävä on tukea opiskelijan integroitumista Haaga-Helialaiseen opiskelijayhteisöön, edesauttaa ryhmäytymisprosessia, tukea opinnoissa ja ohjata opiskelijaa korkeakoulun palveluiden piiriin. Uusi opiskelija voi kääntyä vertaistutoreiden puoleen kaikissa kouluun ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Etenkin monimuoto-tutorointia kehitetään jatkuvasti. Tutorin toiminta-aika on yksi (1) vuosi.

Tutorit valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Vertailukriteereinä käytetään ryhmätyötaitoja, aktiivisuutta, hallintakykyä, vakuuttavuutta, joustavuutta, argumentointitaitoa sekä esiintymistaitoja.

Olisiko sinussa ainesta liilapaitaiseksi arjen sankariksi, Helga-tutoriksi? Hae mukaan ensi helmikuussa! Hakulomakkeen linkki päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Vertaistutorit

Vertaistutorit ovat niitä sankareita, jotka toimivat eniten uusien opiskelijoiden kanssa. Vertaistutorit osallistuvat jo pääsykokeisiin, joissa he neuvovat ja tsemppaavat hakijoita. Opintojen alkaessa vertaistutoreilla on iso rooli aloittavien opiskelijoiden ryhmäyttämisessä. Vertaistutorit ovat fuksin todellinen tuki ja turva ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Vaihtaritutorit

Vaihtaritutorit ovat ulkomaisten vaihto-opiskelijoiden omia sankareita. Tutorit pitävät saapuviin vaihtareihin yhteyttä jo ennen kuin he tulevat Suomeen ja ovat heidän tukenaan ja turvanaan koko vaihdon ajan. Sankarit varmistavat, että vaihtarit viihtyvät ja tuntevat olonsa tervetulleiksi ja osaksi yhteisö