Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vapaaehtois-
toimintA

Helgan Vapaaehtoistoimikunta, eli Helga Staff, aloitti toimintansa syksyllä 2021. Vapaaehtoiset toimivat hallituksen tukena erilaisissa käytännön järjestelyissä. Vapaaehtoistoimikunnan tehtävät jakautuvat omien intressien ja osaamisen perusteella. Helga Staffin jäsenenä saat hyvää harjoitusta mm. tapahtumien järjestämisestä ja saat kosketusta yhdistystoimintaan ilman sitoutumista hallitukseen. Vapaaehtoisena päätät itse kuinka paljon halua sitoutua ja kuinka paljon aikaa olet valmis laittamaan tehtäviin.

Mikä ihmeen vapaaehtoistoimikunta?

Ensimmäiset vapaaehtoiset aloittivat elokuussa 2021 syksyn orientaatioviikon merkeissä. Orientaatioviikolla tehtäviin kuuluu mm. haalaripakettien kokoamista, Helgan uusien tuotteiden purkamista ja uusien opiskelijoiden auttamista kampuksilla. Orientaatioviikolla uudet opiskelijat tarvitsevat apua tavallisesti luokkahuoneiden, oman tutorin ja omien luokkalaisten löytämisessä.

Vapaaehtoistoiminta on tuore toimintatapa Helgassa, joten otamme mieluusti vastaan ideoita, mihin kaikkeen vapaaehtoistoimintaa voisi hyödyntää. Jos juuri sinä haluaisit päästä kirjoittamaan vaikkapa blogitekstiä opiskelijaruokailusta, olet haka kääntämään tekstejä, haluat päästä esiintymään reelsissä tai sinulle tulee joku muu mahtava idea, voit liittyä vapariksi ja kertoa meille ideasi!

Vapaaehtoistoimikunnalla on oma keskusteluryhmä, jonne Helgan edustajat lähettävät viestiä, kun tarvitsemme apukäsiä jossakin asiassa. 

 

Mitä vaparina saa?

Vapaaehtoiset saavat omat paidat, joiden selässä lukee “Helga Staff” ja upean pinkkireunaisen haalarimerkin osoittamaan, että toimit Helgan vapaaehtoisena. Kun pidät paitaa päälläsi, olet valmis vastaaman opiskelijoiden mahdollisiin kysymyksiin ja edustat Helgaa tärkeällä tavalla.

Helga Staffilaisena pääset kartuttamaan haluamiasi taitoja ja oppimaan uutta. Onko sulla jotain, mitä haluaisit ehdottomasti päästä tekemään? Vaparit voivat myös itse ehdottaa Helgalle asiaa, jossa voisivat meitä auttaa!

Helgan vapaaehtoisena toimimisesta myönnetään myös opintopisteitä. Opintopisteiden määrä määräytyy vapaaehtoistoimintaan käyttämiesi tuntien perusteella. 1 opintopiste vaatii 27 tuntia. Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse: ohjaus@helga.fi.

 

Miten mukaan toimintaan?

 Vapaaehtoiseksi voi hakea jokainen Helgan jäsen, joka on kiinnostunut integroitumaan opiskelijakuntatoimintaan, haluaa saada kokemusta vapaaehtoistoiminnasta tai lisätä omaa yhteisöllisyyttään korkeakoulussa.

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta? Lähetä sähköpostia osoitteeseen ohjaus@helga.fi ja saat lisätietoa!

Rekrytointimme on jatkuvasti käynnissä, joten vapaaehtoiseksi voi hakea milloin vain! Helga järjestää haastattelun, johon hakija kutsutaan, jonka jälkeen hänet koulutetaan toimintaan mukaan.