Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Blogi: Opiskelijakunta Helga Aloittaa Nelipäiväisen Työviikon Kokeilun

Päätimme opiskelijakunta Helgan hallituksen kokouksessa 29.4. aloittaa 4-päiväisen työviikon kokeilun. Kokeilu kestää kesäkuusta marraskuuhun, jonka aikana Helgan toiminnanjohtaja sekä kolme asiantuntijaa työskentelevät maanantaista torstaihin. Kokeilulla ei ole vaikutusta henkilöstön palkkoihin tai muihin etuuksiin.

Kokeilun päällimmäisenä tarkoituksena on henkilöstön hyvinvoinnin ja työtehokkuuden kehittäminen, jotka tunnetusti kulkevat käsi kädessä. Opiskelijakunnassa työskentely on erittäin hektistä ja alati muuttuvassa työympäristössä on tärkeää, että työntekijöillä on mahdollisuus riittävään lepoon ja työnteosta palautumiseen. Uskonkin vakaasti, että pääsemme 4-päiväisen työviikon avulla, niin Helgan kuin myös opiskelijoiden kannalta, parhaaseen lopputulokseen, kun työntekijämme ovat mahdollisimman stressivapaita ja innostuneita työnteosta. 

Minulle on esihenkilönä ennen kaikkisen tärkeää, että työt eivät ole välttämätön paha, jota tehdään vain rahan takia, vaan paikka itsensä kehittämiseen ja paremman huomisen rakentamiseen niin itselleen kuin myös opiskelijoille. Haluamme tällä kokeilulla toimia esimerkkinä työyhteisöstä, jossa opiskelijoiden etuja ja hyvinvointia ajetaan myös työntekijöiden hyvinvointi mielessä pitäen.

Näen nelipäiväisen työviikon suuntana, johon meidän tulee yhteiskuntana pyrkiä. Tämä on muutos, joka on helpointa aloittaa Helgan kaltaisista asiantuntijatehtävistä, jotka jo ennestään mahdollistavat laajaa joustoa. Nelipäiväistä työviikkoa on aikaisemmin kokeiltu laajasti esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja näistä saadut positiiviset tulokset ovat vakuuttaneet meidät siitä, että tätä kannattaa lähteä vähintäänkin kokeilemaan. 

Kokeilu tuo varmasti tullessaan uusia haasteita toimintaamme, mutta erittäin muutoskykyisenä organisaationa uskon meidän selviävän tästä hyvällä varautumisella ja avoimella kommunikaatiolla. Seuraamme kokeilun ajan asiantuntijoiden työkuormaa ja muita vaikutuksia tarkasti, ja tarvittaessa kokeilu voidaan keskeyttää, jos koemme ettei se tuota haluttuja tuloksia.

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit