Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue

06.12.2021 KLO 16:00 - 18:15

Tule mukaan juhlistamaan Suomen 104-vuotispäivää perinteisessä opiskelijoiden soihtukulkueessa ja kansalaisjuhlassa!

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat AYY, HYY, TaiYo, SHS, opiskelijakunnat ASK ja Helga sekä Kadettitoverikunta järjestävät taas yhdessä Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen. Kulkueen lisäksi ohjelmassa on muun muassa juhlapuheita ylioppilas- ja opiskelijakuntien edustajilta ja Helsingin pormestarilta sekä kuorolaulua.

Juhlallisuudet alkavat seppeleiden laskulla Hietaniemen hautausmaalla Sankariristillä klo 16 ja juhlakulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen hautausmaan kappelilta noin klo 17 ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu – Arkadiankatu – Pohjoisesplanadi – Presidentinlinna – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori. Tapahtuma päättyy noin klo 18.15.

Kulkue on täynnä iloista juhlatunnelmaa ja valoa yhteisöllisen ja eteenpäin katsovan opiskelijaliikkeen hengessä. Aseta päähäsi ylioppilaslakki ja säänmukaiset ulkovaatteet. Suosituksena lipunkantajille ja airuille on tumma vaatetus, mutta kaikille muille pukeutumisohje on ”tule sellaisena kuin olet”. Tapahtuma on avoinna kaikille, tervetuloa!

Ensimmäinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestettiin vuonna 1951, mistä tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta.

Voit lukea lisää soihtukulkueesta täältä.

Tiedot

Päivämäärä:
06.12.2021
Aika:
16:00 - 18:15