Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Self-Hack on elämänhallinnan hackathon, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille työkaluja itsensä johtamiseen, ajanhallintaan ja laajempaan elämänhallintaan. Hackathonissa opiskelijat saavat itselleen työkirjan, johon on koottu koulutuksen sisältö ja työkaluja elämänhallintaan.

Osana Helgan hyvinvointikampanjaa, Helga on implementoinut Self-Hack elämänhallinnan hackathonia haagahelialaisille syksystä 2021 lähtien. Projektin tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti opiskeluun sekä edistää opiskelijoiden henkilökohtaista oppimista. Self-Hack -konseptin on luonut Creativity Squads, joka tarjoaa koulutusta korkeakouluille.

Mikä Self-Hack?

Self-Hack -kurssin aikana saat työkaluja, tilan ja aikaa pohtia omaa elämääsi sekä tulevaa. Kurssi auttaa sinua jäsentämään ajatuksiasi erilaisten harjoitusten avulla, minkä lisäksi se rohkaisee sinua keskustelemaan ja etsimään uusia näkökulmia vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Niin kuin kuka tahansa meistä, olet varmaan toisinaan pohtinut, mihin oikein olet matkalla. Mikä ala olisi sinulle mielekkäin ja millaisten asioiden parissa haluaisit työskennellä? Mikä voisi olla sinun tarkoituksesi? Mistä haluaisit ansaita elantosi? Kurssin aikana löydät toivottavasti vastauksia mielessäsi pyöriviin kysymyksiin. Toivomme, että Self-Hack lisää tietoisuutta omasta elämästäsi ja suhteestasi työelämään sekä auttaa sinua tulevaisuuden valinnoissa.

Kurssin aikana työskennellään harjoitusten parissa sekä itsenäisesti että muiden kanssa keskustellen. Mitä enemmän käytät aikaa harjoituksiin, sitä enemmän ne antavat sinulle takaisin. Ryhmäkeskustelujen idea on samaistuminen muihin ihmisiin. Niiden kautta voit saada ideoita ja ajatuksia, joita et ehkä olisi muuten löytänyt!

Self-Hackin taustalla on tamperelainen voittoa tavoittelematon järjestö Creativity Squads ry, jonka kanssa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on kehittänyt Self-Hack Career -kurssia.

Lisätietoja: http://selfhack.org