#opiskelijanturvana-blogi: YTHS

#opiskelijanturvana-blogi- YTHS

Hassua ajatella, että vuosi 2020 on kohta jo ohi. Sehän oli vasta eilen, kun pääsin aloittamaan oman vuoteni Helgan hallituksessa ja pohtimaan millaiset prosessit minua itseäni kiinnostaisi.

Yksi toiveistani oli päästä jatkamaan työskentelyä YTHS -uudistuksen kanssa ja onnekseni se tapahtui. Yliopisto-opiskelijoilla (kuten minulla itsellänikin) on kyseinen palvelu ollut käytössä jo aiemmin, tarjoamassa laadukasta terveydenhuoltoa opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön laajentuminen kaikille Suomen korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille on edunvalvonnallinen voitto opiskelijoiden tasavertaisuuden puolesta. Tänä vuonna olen päässyt seuraamaan, kuinka uudistus viedään oikeasti käytäntöön.

Miksi YTHS on minulle sydämen asia?

  • Tarjoaa yhden askeleen tutkinto-opiskelijoiden yhdenvertaisuuteen
  • Mahdollistaa opiskelijoille kohdennetun terveydenhuollon myös meille AMK -puolella
  • Opiskelijoilla on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa YTHS:ön ja opiskelijakunnat pääsevät nimittämään edustajansa valtuustoon

Vaikka uudistus tapahtuu jo viikkojen päästä, tulee meidän muistaa, että työ opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi ei ole ohi. Uusien asioiden tekeminen on haastavaa meille kaikille ja varsinkin näin laajan muutoksen aikana on tärkeä pysyä aktiviisena ja puuttua mahdollisiin esille nouseviin edunvalvonnalisiin kysymyksiin. Kuinka esimerkiksi vaihto-opiskelijat olisi mahdollista saada YTHS:ön palvelujen piiriin takaisin?

Kirjoittajana Kaisa Manner

Helgan hallituksen jäsen 2020

P.S. Onko sinulla kysymyksiä YTHS -uudistukseen liittyen? 1.12.2020 Helgan Instagram Storyssä järjestetään Eetvartti, jonka aikana tarjolla vastauksia tulleisiin kysymyksiin ja tietoa uudistuksesta! Voit esittää meille kysymyksesi etukäteen täällä: https://forms.gle/A6XgaNTUyqzpwrpq6

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit