Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Mitä vapaaehtoistyö on?

Opiskelijakuntien vapaaehtoistyö on merkittävä voimavara korkeakouluopiskelijoiden yhteisöille monin eri tavoin. Vapaaehtoistyö tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti oman oppilaitoksensa toimintaan ja vaikuttaa opiskelijoiden arkeen. Tämä toiminta tukee vahvasti yhteisöllisyyden kasvua ja luo tilaisuuksia auttamiseen, muiden tukemiseen ja esimerkiksi uusien ihmisten tapaamiseen.

                Lisäksi saat olla mukana avustamassa tapahtumissa, yhdessä opiskelijakunnan ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Osallistuminen erilaisiin tehtäviin tarjoaa huikean mahdollisuuden oppia tiimityöskentelyä, organisointitaitoja, viestintää ja vaikka mitä muuta. Nämä taidot ovat arvokkaita niin opiskeluaikana kuin tulevassa työelämässäkin. Vapaaehtoistyö on merkittävä voimavara, joka edistää ja helpottaa opiskelijakunnan toimintaa.

Monipuolisuutta

-Sinulla on mahdollisuus osallistua ilmaiseksi erilaisiin tapahtumiin, joissa toimit avustavissa tehtävissä. Näihin tehtäviin voi kuulua esimerkiksi lavasteiden ja muiden tarvikkeiden kuljettamista tapahtumapaikalle sekä osallistumista tapahtuman rastitehtäviin, kuten tuotteiden jakamiseen ja myyntiin. Lisäksi, jos niin haluat, sinulla on mahdollisuus osallistua myös tapahtumien valokuvaamiseen.

-Orientaatioviikolla tehtäviin kuuluu mm. haalaripakettien kokoamista, Helgan uusien tuotteiden purkamista ja uusien opiskelijoiden auttamista kampuksilla. Orientaatioviikolla uudet opiskelijat tarvitsevat apua tavallisesti luokkahuoneiden, oman tutorin ja omien luokkalaisten löytämisessä.

 

Opintopisteet

Helgan vapaaehtoistehtävissä toimiminen oikeuttaa myös opintopisteiden ansaitsemiseen. Opintopisteiden määrä riippuu siitä, kuinka monta tuntia vapaaehtoistyöhön käytät. Jokainen ansaittu opintopiste vaatii 27 tunnin panostuksen, mikä on helppo saavuttaa osallistumalla esimerkiksi muutamaan tapahtuman järjestämiseen.

Opintopisteet myönnetään opinto-ohjaajan tarkastaman loppuraportin perusteella. Jos haluat saada lisätietoja, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen:

Lisäksi mitä kuuluu pakettiin:

Vapaaehtoiset saavat omat paidat, joiden selässä lukee “Helga Staff” ja upean haalarimerkin osoittamaan, että toimit Helgan vapaaehtoisena. Kun pidät paitaa päälläsi, olet valmis vastaaman opiskelijoiden mahdollisiin kysymyksiin ja edustat Helgaa tärkeällä tavalla.

 

Kun olet osa Helgan vapaaehtoisia, sinulla on mahdollisuus kehittää haluamiasi taitoja ja oppia uutta, sillä yksikään tehtävä ei ole pakollinen, vaan teet juuri niitä asioita mitkä sinua itseäsi kiinnostavat. Onko sinulla mielessäsi jokin tietty asia, jota toivoisit pääseväsi ehdottomasti tekemään? Vapaaehtoistoiminta on vastikään lanseerattu Helgassa, joten otamme ilolla vastaan ideoita siitä, miten voimme hyödyntää vapaaehtoistoimintaa monipuolisesti.

Kiinnostuitko?

Rekrytointimme on jatkuvasti käynnissä, joten lomakkeen voit täyttää vaikka heti!

Hae mukaan nyt täyttämällä tämä lomake:yhteiso@helga.fi

Mikäli sinulla on kysyttävää tule piipahtamaan Helgan toimistolle ja nykäisemään meitä hihasta, kerromme sinulle mielellämme lisää