Tässä blogissa pääsette kuulemaan opiskelijakunta Helgan hallituslaisten kokemuksia ja fiiliksiä vuodesta 2021. Hallituslaiset kertovat myös syitä miksi juuri sinun kannattaisi hakea ensi vuoden hallitukseen!
Olen Kalle Uusitie ja toimin vuoden 2021 opiskelijakunnan hallituksessa sen jäsenenä. Hommat Helgassa alkoivat joulu- ja tammikuussa pidetyillä perehdytysviikoilla, joiden aikana meidät opetettiin mukaan Helgan toimintaa. Asiaa perehdytysviikoilla tuli paljon, mutta onneksi muulta hallitukselta ja asiantuntijoilta sai aina apua, jos jotain sattui unohtamaan. Perehdytysviikon jälkeen pidimme ensimmäisen hallituksen kokouksen, jossa “järjestydyimme” eli päätimme jokaiselle sen jäsenelle omat roolit ja työtehtävät. Työhallituksessa kenelläkään ei ollut vain yhtä osa-aluetta, joten pääsimme jokainen toimimaan edunvalvonnan ja vaikuttamisen, tukiprosessien sekä yhteisön ja viestinnän parissa.
Itse en ole koskaan aiemmin ollut aktiivina mukana järjestötoiminnassa, mutta se ei haitannut, sillä Helgan hallitus on myös oppimisympäristö! Tässä vuoden aikana olen oppinut monenlaista, mutta mieleenpainuvinta oli viestinnän monenlaiset taidot kuten videoiden kuvaaminen, kuvien käsittely ja erilaisten viestinnällisten tekstien kirjoittelu. Opin myös oman ajan käyttöä, sekä erilaisten tapahtumien järjestämistä ja aivan uusien alustojen käyttöä, kuten Slack ja Trello! Muistoksi minulle jäi hallitustoiminnasta itkua, naurua ja elinikäisiä ystäviä. Suosittelen toimintaan hakemista kaikille, jotka ovat sitä vähänkin miettineet!
Moikka! Olen Minna Huurrekorpi ja toimin tänä vuonna Helgan hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2020 toimin Helgan hallituksen jäsenenä ja innostuin hallitustyöskentelystä niin paljon, että päätin hakea tälle vuodelle puheenjohtajaksi. Puheenjohtajana vastuullani on johtaa koko hallitusta ja sen toimintaa varapuheenjohtajien avustuksella. Erilaisten prosessien ja projektien etenemistä esimerkiksi seurataan viikoittain järjestettävissä prosessitsekeissä, joissa jokainen hallituslainen pääsee kertomaan omien tehtäviensä etenemisestä. Muita tehtäviä, joita olen tänä vuonna päässyt tekemään on esimerkiksi hallituksen kokousten valmistelu ja vetäminen, erilaiset hankevalmistelut ja niissä toimiminen, opiskelijakunnan edustaminen erilaisissa tilaisuuksissa ja erilaiset taloushallinnon tehtävät.
Vuoden aikana on tullut vastaan paljon tehtäviä, jotka ovat minulle aivan uusia, mutta onneksi tukea on aina tarjolla, sillä puheenjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä toiminnanjohtajan kanssa. Vaikka vuosi on ollut rankka, on sen aikana oppinut valtavasti uusia taitoja, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. Parasta kuitenkin tässä toiminnassa on ihmiset, joiden kanssa pääsee päivittäin työskentelemään. Suosittelen siis lämpimästi kaikkia hakemaan mukaan!
Olen Erica Alaluusua, tämän vuoden hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Olen aikaisemmin toiminut ainejärjestön hallituksessa ja opiskelijakunnan hallituksen jäsenenä, ja viime vuonna hain vielä Helgan hallituksen varapuheenjohtajaksi, koska halusin jatkaa työtä vielä opiskelijakunnan edunvalvonnan ja viestinnän parissa.
Kuluvana vuonna olen päässyt hyödyntämään opinnoistani keräämiäni oppeja, kehittämään opiskelijakunnan tapoja toimia ja vaikuttamaan opiskelijoiden arkeen niin korkeakoulun sisällä kuin sen ulkopuolellakin.
Parasta opiskelijakunnan hallituksessa toimimisessa on kuitenkin ollut uuden oppiminen. Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut uudistamassa Helgan poliittista- sekä kaupunkipoliittista ohjelmaa, suunnitellut ja toteuttanut kuntavaalikampanjan sekä saanut valtavan määrän tietotaitoa opiskelijoiden asumisesta, taloudesta ja hyvinvoinnista. Varapuheenjohtajan roolissa itsessään eniten ovat palkinneet hetket, joina olen saanut opetettua hallituksen jäsenille täysin uusia taitoja erityisesti viestinnän saralla.
Mielestäni opiskelijakunnassa toimiminen sopiikin niille, jotka ovat valmiita oppimaan uutta ja välittämään myös omaa osaamistaan. Tärkeimmät taidot, jotka hallituksen jäsen tai puheenjohtajiston jäsen tarvitsee, ovat joustavuus, halu oppia, motivaatio ja yksinkertaisesti se, että haluat edistää korkeakouluopiskelijoiden asemaa.