Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helgan fuksiaiset 8.2.2023

08.02.2023 KLO 14:00 - 09.02.2023 KLO 04:00

Mikä on fuksiaiset?

Fuksiaiset on uusille opiskelijoille järjestettävä rastikierros, johon kuuluu myös jatkot. Fuksiaiset alkavat jo lounaan jälkeen, jonka johdosta usein joko koko päivän tai iltapäivän opetus on peruttu. Fuksiaiset järjestetään Helsingin keskustassa ja Haagan, Malmin ja Pasilan kampuksilla opiskelevat kulkevat fuksiaisiin omatoimisesti. Porvoon opiskelijoille järjestetään bussikuljetukset Helsinkiin ja takaisin. Vierumäellä ei aloita keväisin uusia opiskelijoita.

Rastikierros kierretään omassa luokkaryhmässä tutoreiden avustuksella ja rastikarttaa käyttäen. Rasteja on yleensä noin 20 ja niitä on pitämässä Helgan lisäksi erilaiset yhteistyökumppanit sekä Haaga-Helian yhdistykset. Rasteilla suoritetaan erilaisia ryhmäyttäviä ja hauskoja tehtäviä, joista saa pisteitä. Tavallisilta rasteilta on mahdollista saada 0-100 pistettä ja Helgan rastilta 0-200 pistettä. Pisteiden määräytymisessä ei välttämättä ole aina logiikkaa, mutta rastinpitäjiä on ohjeistettu pisteyttämään hyvää ryhmähenkeä huokuvat opiskelijaryhmät antoisasti. Myös teemaan kuuluva ryhmähuuto tai -laulu voi auttaa saamaan lisäpisteitä rasteilta.

Fuksiaisilla on aina jokin teema, jonka mukaan opiskelijoita kannustetaan pukeutumaan. Tänä vuonna teemana on childhood dream jobs, eli lapsuuden unelma-ammatit. Pukukoodiksi suosittelemme opiskelijahaalareita + teemapukeutumista sekä erityisesti säänmukaista varustautumista! Kaikki fuksiaisiin osallistuvat ryhmät ovat myös automaattisesti mukana kilpailussa, jossa palkitaan ryhmät, joilla on ollut rastikierroksen parhaat pisteet, paras pukeutuminen, paras vaihdettu esine ja paras ryhmähenki. Parhaat pisteet lasketaan palautettujen pistekorttien perusteella ja paras pukeutuminen sekä ryhmähenki arvioidaan yhdessä rastinpitäjien ja järjestäjien kanssa.

Tämän kevään fuksiaisten rastit sijaitsevat ulkona Helsingin puistoissa, joten puethan vaatetta reippaasti päälle. Jatko järjestetään tuttuun tapaan sisätiloissa. 

Liput

Liput ostetaan yhdessä tutoreiden kanssa, jotka osaavat ohjeistaa fuksiaisista kaiken tarpeellisen. Normaali fuksiaislippu 10e jäsenille tai 20e ei-jäsenille sisältää rastikierroksen, haalarimerkin ja jatkolipun, joten jatkolippua ei tarvitse ostaa erikseen. Eteispalvelumaksu tulee jokaisen suorittaa itse (3,5e). Tiedostathan, että lipuilla ei ole peruutusoikeutta. Lipunsummaa ei palauteta kuin lääkärintodistusta vastaan. 

  1. Liput ostetaan Kide.appista Helgan verkkokaupasta. Helpoin tie löytää liput on hakea tapahtumaa hakusanalla “Fuksiaiset Helga” tai koodilla #helgafreshers23
  2. Tapahtumaliput tulevat myyntiin maanantaina 23.1. klo 10.
  3. Tapahtumalippu tulee ostaa 3.2. kello 14 mennessä!
  4. Tarkistakaa tutorien kanssa lipunoston yhteydessä huolellisesti, että valittu kampus on oikea. Jos on ostanut väärän lipun/merkinneet väärän kampuksen, ilmoittakaa siitä Helgalle osoitteeseen niko.lavikainen@helga.fi 

Rastikartta

Linkki rastikarttaan julkaistaan pian.

Facebook tapahtuma

Link to FB event: https://fb.me/e/2eD1Htv0P

Aikataulu

Päivän aikataulu julkaistaan pian.

Bussit (vain Porvoon opiskelijat)

Helga tarjoaa bussikuljetuksen Porvoosta osallistuville opiskelijoille. Bussiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua kaikille uusille opiskelijoille on tilaa bussissa. Bussi lähtee Porvoon kampukselta klo 14:15 ja saapuu rautatientorille n klo 15. Takaisinpäin bussit lähtevät klo 00:30 ja jättävät Porvoon kampukselle. Bussi ei maksa opiskelijoille mitään.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kaikki rastit on yritetty sijoittaa mahdollisimman saavutettaville sijainneille merkityn tien läheisyyteen. HSL:n julkisilla pääsee sijaintiin, autolla on mahdollisuus ajaa lähelle rasteja ja välimatkoja on kutistettu aiemmasta, jotta siirtymiseen ei kuluisi aikaa ja vaivaa. Tiedostamme, että maasto saattaa olla haastava talvella esimerkiksi pyörätuolilla liikkuessa. Kerrothan meille, jos omaat erityistarpeita, osoitteeseen: julia.tuuri@helga.fi niin voimme auttaa sinua osallistumisesi kanssa! 

Jatkopaikkana toimii yökerho Maxine, jonne on myös esteetön pääsy. Rastikartta löytyy myös digitaalisena versiona jaettavan paperiversion lisäksi. Karttaan on merkitty Inva wc:t. Henkilökohtaiset avustajat osallistuvat tapahtumaan ilmaiseksi. 

Häirintävapaus ja häirintäyhdyshenkilöt

Mitä on häirintä ? Lue lisää: https://helga.fi/turvasi/hairinta/

Kaikki Helgan tapahtumat ovat häirintävapaita. Ostamalla lipun tapahtumaan sitoudut olemaan häiritsemättä ketään.

Mikäli kuitenkin kohtaat häirintää tapahtumassa kerro meille ottamalla yhteyttä Helgan Asiantuntija Apu lomakkeen kautta: https://helga.fi/palvelusi/asiantuntija-apu/

Kaikissa Helgan tapahtumissa toimii myös kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jolle voit kertoa välittömästi tapahtuman aikana kohtaamastasi häirinnästä. Ilmoitamme lähempänä tapahtumaa, ketkä toimivat kevään fuksiaisten häirintäyhdyshenkilöinä, sekä mistä numerosta heidät tavoittaa. Ottamalla yhteyttä varmistat, että tapaukset tulevat tietoon ja niihin voidaan puuttua.

Tiedot

Alkaa:
08.02.2023 KLO 14:00
Loppuu:
09.02.2023 KLO 04:00