Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Miten löydän sopivan ehdokkaan?

Miten löytää sopiva ehdokas?

Sopivan ehdokkaan löytäminen voi tuntua samalta kuin neulan etsiminen heinäsuovasta. Tälle sivulle olemme koonneet sinulle keinoja löytää itsellesi sopivimman ehdokkaan, jotta kuntavaaleissa äänestäminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

Vaalipaneelit

Erilaisissa vaalipaneeleissa pääset tutustumaan lisää ehdokkaiden sekä puolueiden arvoihin ja linjoihin. Paneelit tarjoavat myös loistavan tilaisuuden kysyä itse ehdokkailta näiden näkökantoja.

Espoo 18.5.2021

World Student Capital ry toteuttaa Espooon kuntavaaliehdokkaille paneelin, jossa päästään pureutumaan opiskelijoille ajankohtaisiin kysymyksiin ja ehdokkaiden näkökantoihin. Opiskelijakunta Helga on WSC:n jäsenenä mukana paneelin toteuttamisessa. Paneelin juontajana toimii Alex Palm.

Paneeli järjestetään kello 16-17.30. Tapahtuman ajankohtaiset tiedot päivittyvät tänne.

Helsinki 18.5.2021

World Student Capital ry järjestää toukokuussa myös toisen paneelin, jossa ääneen pääsevät Helsingin vaalipiirin ehdokkaat. Paneelin juontaa Alex Palm. Myös Helga on mukana paneelin toteuttamisessa.

Paneeli järjestetään kello 17.30-19.00 Tapahtuma järjestetään etänä, ja sen ajankohtaiset tiedot päivittyvät tänne.

 

Porvoo 20.5.

Tänä vuonna opiskelijakunta Helga järjestää yhden oman vaalipaneelin yhteistyössä Laureamkon ja Porvoon paikallisyhdistys Hepo ryn kanssa. Paneelissa päästään kuulemaan ehdokkaita Porvoon kunnanvaltuustoon. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdokkaille jo ennakkoon! Kysymyksiä voi toimittaa opiskelijakunnalle sosiaalisen median kautta. Paneelin juontaa Julia Holma.

Porvoon kuntavaalipaneeli järjestetään etäyhteydellä Zoom-alustalla kello 17 alkaen. Lisätietoa paneelista pääset lukemaan täältä.

Vaalikoneet

Eri mediat ja eri yhteiskunnalliset toimijat ovat luoneet omia vaalikoneitaan, joissa pureudutaan juuri kunnanvaltuustossa päätettäviin kysymyksiin, alueellisiin ristiriitoihin tai keskeisiin teemoihin.

Vaalikoneiden välillä on eroja, ja osa niistä on suunnattu jollekin nimenomaiselle kohderyhmälle käytettäväksi. Esimerkiksi Allianssin Nuorten vaalikoneessa pureudutaan juuri nuoria aikuisia koskeviin kysymyksiin.

Alta voit tutustua eri vaalikoneisiin alueittain. Lista täydentyy lähempänä vaalipäiviä.

0 kommenttia