Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

HELGA esittää Diana Muraskinaa SAMOKin hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024

DIANA ON TALOUDEN JA FINANSSIN TRADENOMIOPISKELIJA HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULUSSA JA SUOMEN OPISKELIJAKUNTIEN LIITTO – SAMOK RY:N HALLITUKSEN VARAPUHEENJOHTAJA 2023. KULUVANA VUONNA DIANAN VASTUUALUEENA ON OLLUT JOHTAMINEN, POLIITTINEN VAIKUTTAMINEN, LIITON PALVELUT SEKÄ KOULUTUSPOLITIIKKA JA OPISKELIJAKUNTIEN RAHOITUS.

Ennen varapuheenjohtajakauttaan SAMOKissa Diana on toiminut Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan hallituksen puheenjohtajana vuonna 2022. Opiskelijakunta Helgassa toimiessaan Diana on mm. kehittänyt laaja-alaista yhteistyötä, johtanut onnistuneesti prosesseja, luonut tukipilareita toiminnalle ja vaikuttanut toimijoiden hyvinvoinnin laatuun. SAMOKissa Diana on vastannut vaikuttamistyön kannalta tärkeiden dokumenttien ja prosessien edistämisestä, kehittänyt liiton toimintaa ja ottanut vastuulleen vaativia koulutuspoliittisia kokonaisuuksia. Vuonna 2024 Diana haluaa jatkaa opiskelijoiden ja ammattikorkeakoulujen asian edistämistä valtakunnallisella tasolla sekä liiton toiminnan kehittämistä.

Opiskelijoiden paremman huomisen puolustaminen, nykyiset tehtävät ja liiton arvojen eteenpäin vieminen ovat olleet minulle suuri ilo ja kunnia. Neljässä vuodessa AMK-opiskelijaliike kasvatti minua valtavasti, mutta koen että minulla on vielä paljon opittavaa ja annettavaa AMK-opiskelijaliikkeelle sekä opiskelijakuntakentälle. Vuonna 2023 käytiin eduskuntavaalit, jossa ammattikorkeakouluopiskelijoiden ääni näkyi ja kuului kovasti. Vuonna 2024 työ ei lopu vaan meidän on yhä vahvemmin lausuttava, vietävä meidän sanomaa eteenpäin ja jatkettava vaikuttamista sekä eduskuntaan että Eurooppaan.” – summaa Diana.

Ennen kaikkea Diana haluaa jatkaa työtä hänelle tärkeiden teemojen ja opiskelijoille paremman yhteiskunnan rakentamisen puolesta. Nykyinen maailmantilanne, taantuma ja taantumuksellisuus ovat johtaneet perusturvallisuudentunteen madaltumiseen ja antanut tilaa rasismille ja ennakkoluuloille. Diana ei lamaannu näiden haasteiden edessä, vaan puskee rohkeasti kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa jokainen löytää itselleen turvallisen paikan olla oma itsensä. Yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja turvallisuuden edistäminen ovat Dianalle sydämen asioita.

AMK-opiskelijoiden edunvalvojana, ensin paikallisella ja alueellisella tasolla opiskelijakunta Helgassa ja nyt valtakunnallisesti SAMOKissa, Dianalla on vankka ymmärrys opiskelijoiden hyvinvoinnin nykytilanteesta. Mielenterveyden haasteet ja psyykkinen kuormitus ovat kasvaneet koko 2000-luvun. Ilman ennaltaehkäisyä ja resursseja siirrämme ongelmia vain tulevaisuuteen, jolloin ongelmat ja pahoinvointi lisääntyy entisestään. Diana haluaa varmistaa, että päättäjien keskuudessa siirrytään korupuheista tekoihin opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta.” – toteaa Janina Brunfeldt, Helgan hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:
Ilmari Immonen
Kampanjapäällikkö
ilmari.immonen@helga.fi 

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit