Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Helga on julistautunut vegaaniseksi opiskelijakunnaksi

Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan edustajisto on kokouksessaan 25. toukokuuta päättänyt, että Helga julistautuu vegaaniseksi opiskelijakunnaksi. Päätös tehtiin äänin 9 puolesta ja 2 tyhjää.

Helga sitoutuu tulevaisuudessa tarjoamaan tapahtumissaan vain kasviperäistä ruokaa ja mahdollisuuksien mukaan kotimaista kasvisruokaa. Poikkeuksia tästä linjauksesta ovat henkilöstä riippumattomat syyt, esimerkiksi ruoka-aineallergiat. Mikäli tapahtuma järjestetään kohteessa, jossa toimijat eivät voi vaikuttaa tarjoiluihin, ruoan valinta on henkilökohtainen päätös.

“Helgan hallitus on viime vuodesta asti linjannut kasvisruoan puolesta ja sitoutunut siitä lähtien toiminnassaan tarjoamaan vain kasvisruokaa, nyt olemme ottaneet taas yhden askeleen eteenpäin. Mielestäni edustajiston tekemä vegaanilinjaus antaa myös koko Helgasta kuvan, jossa sanojen lisäksi teot puhuvat. Teemme konkreettisia tekoja ympäristön puolesta ja näytämme esimerkillä, kuinka kannamme kortemme kekoon lieventääksemme ilmastokriisiä. Tämän päätöksen myötä Helga on myös tietojemme mukaan ensimmäinen opiskelijakunta, joka on julistautunut vegaaniseksi.” Kommentoi Helgan hallituksen puheenjohtaja Janina Brunfeldt.

Edustajisto käsitteli asiaa Helgan punavihreiden edustajistoryhmän edaattori Diana Muraskinan aloitteesta. Ennen päätöstä edustajisto oli käynyt lähetekeskustelun, jonka pohjalta hallitus oli muodostanut talouslaskelmat vegaaniseksi julistautumisen vaikutuksesta opiskelijakunnan talouteen, sekä Muraskinan koostaman esityksen vegaanisen ruoan ilmastovaikutuksista. Varsinaisessa päätöskohdassa käyty keskustelu oli pääosin positiivista ja tämä näkyy myös äänestystuloksessa.

“Edustajiston päätös opiskelijakunnan julistautumisesta vegaaniseksi on hieno ja esimerkillinen teko, joka on mielestäni linjassa opiskelijakunnan toimintaa ohjaavien asiakirjojen, kuten poliittisen ohjelman, kanssa. Vaikka teko on loppujen lopuksi varsin pieni, sen lähettämä viesti on aineellista vaikutustaan suurempi” summaa Helgan edustajiston puheenjohtaja Ilmari Immonen.

Opiskelijakunta Helgan ylintä päätäntävaltaa käyttää joka vuosi vaaleilla valittava 20-jäseninen edustajisto, joka kokoontuu kesäkuukausia lukuun ottamatta noin kerran kuukaudessa. Edustajisto päättää Helgan toiminnan suuntaviivoista, vuosittaisesta talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta sekä jäsenmaksuista.

Lisätietoja:
Edustajiston puheenjohtaja Ilmari Immonen, ilmari.immonen@helga.fi

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit