Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Opiskelijakunta Helga hakee opiskelijaedustajia Haaga-Helian hallintoon ja muihin toimielimiin

Tiedote

Haluaisitko päästä vaikuttamaan konkreettisesti oman korkeakoulusi asioihin? Nyt siihen on oiva mahdollisuus, sillä tarjolla on avoimia opiskelijaedustajien paikkoja Haaga-Helian päätöksentekoelimiin ja muihin toimielimiin! Avoinna ovat seuraavat hallinnon opiskelijaedustajan paikat:

Ravintolatoimikunta
Ravintolatoimikunta on informoiva ja neuvotteleva yhteistyöelin, jolla ei ole päätösvaltaa Kiinteistö Oy Opetustalon ja ravintolanpitäjän väliseen ravintolanpitosopimukseen. Ravintolatoimikunta toimii Opetustalon, ravintolan ja kahvilan sekä niiden käyttäjien yhteistyötoimielimenä. Toimikausi on yksi (1) vuosi alkaen 1.1.2024. Edustajaksi valitaan neljä (4) varsinaista jäsentä, ei varajäseniä. Ravintolatoimikunnan toimintakieli on suomi.

Keskusvaalilautakunta
Opiskelijakunnan oma toimielin, joka vastaa edustajistovaalien valmistelusta ja toteuttamisesta. Keskusvaalilautakunta mm. hyväksyy ehdokkaat ja vahvistaa vaalituloksen. Edellytyksenä Helgan jäsenyys. Toimikausi on yksi (1) vuosi alkaen 1.1.2024. Edustajaksi valitaan puheenjohtaja sekä kahdesta (2) kymmeneen (10) varsinaista jäsentä, ei varajäseniä. Keskusvaalilautakunnan pääsääntöinen toimintakieli on suomi, mutta osallistuminen mahdollistetaan myös englanniksi.

Helgan edustajisto valitsee ravintolatoimikunnan opiskelijaedustajat syyskokouksessaan 15.11. klo 17.00 ja keskusvaalilautakunnan uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa 21.11. klo 17.00. Voit hakea toimielimiin täyttämällä etukäteen sähköisen hakulomakkeen täällä ennen kyseisiä kokouksia tai asettumalla ehdolle edustajiston syyskokouksessa tai uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa.

Tehtävien kesto on yksi (1) kalenterivuosi, joten on toivottavaa, että kykenet sitoutumaan luottamustehtäviin koko toimikaudeksi. Toimielimiin vaalikelpoisia ovat kaikki Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tutkintoon johtavassa koulutuksessa olevat opiskelijat. Mikäli valituksi tullut opiskelijaedustaja menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimielimen toimikauden esimerkiksi valmistumisen johdosta, katsotaan hänet eronneeksi luottamustoimestaan. Opiskelijan tulee hyvissä ajoin ennen vaalikelpoisuutensa menettämistä ilmoittaa siitä opiskelijakunnalle, jotta uusi opiskelijaedustaja saadaan valittua. Voit lukea lisää opiskelijakunnan johto- ja hallintosäännöstä.

Valinnoista ilmoitetaan opiskelijakunnan virallisilla tiedotuskanavilla sekä hakijoille henkilökohtaisesti. Nimet tiedotetaan myös Haaga-Helialle.

Lisätietoja tehtävistä antaa Helgan edunvalvonnan ja vaikuttamisen asiantuntija:
Rico Martikainen
rico.martikainen@helga.fi
+358 40 847 9350

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit