Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Opiskelijawappu on ihmisen parasta aikaa!

Uusia ja vanhoja ystäviä, naurua, unohtumattomia iltoja ja läjäpäin muistoja. Rastikierroksia ja approja, beer bong -turnauksia, urheilutapahtumia ja sitsejä. Yhteisöllisyyttä, iloa ja hauskanpitoa. Munkkeja, simaa ja tippaleipää Kaivarissa.

Näistä aineksista on opiskelijawappu tehty.

Oman ensimmäisen opiskelijawappuni Haaga-Heliassa vietin 2019 ja viimeisen viime vuonna. Helgan 8 Päivän Wappu oli vuoden odotetuinta aikaa ja muistan hyvin, kuinka tutorit kertoivat meille pienille fukseille kaksi viikkoa kestävästä wapusta ja sen tapahtumista.

Aktiivisena tapahtumissa kävijänä kiersin jo ensimmäisenä wappuna kaikki Helgan 8 Päivän Wapun tapahtumat. Toimin tällöin myös oman ainejärjestöni, Skuuppi ry:n, hallituksessa, joten pääsin myös järjestämään meidän omaa wapputapahtumaamme Fotorallia.

Opiskeluajastani kaksi seuraavaa wappua menikin sitten pitkälti kotona pienellä porukalla etäillen, mutta viime vuonna pääsin nauttimaan vielä opintojeni loppumetreillä wappuriennoista. Tämän vuoksi lämpimimmät muistot liittyvätkin juuri ensimmäiseen wappuun, jolloin kuljimme tapahtumissa fuksiporukkamme kanssa ja viimeiseen wappuun, jolloin porukassa oli milloin ketäkin.

Ensimmäisen vuoden haalarinkastajaiset ovat jääneet erityisen hyvin mieleeni. Aurinko paistoi ja oli kesäisen lämmin päivä. Kiersimme rasteja Hietsussa isolla fuksiporukalla, sanoitimme JVG:n kappaleen Ikuinen Vappu uudelleen ja vedimme sitä rasteilla esityksenämme. Lopuksi auringon laskiessa jo Itämereen vannoimme haalarivalan ja kastoimme haalarit kylmään meriveteen.

Wappu on perinteisesti huipentunut Runaway Train -approihin wappuaattona ja Kaivarin wappuun vappupäivänä. Ensimmäisenä opiskelijawappuna tanssimme Runaway Train -appron jatkoilla Ääniwallissa pikkutunneille asti. Olimme kuitenkin myös Skuupin hallituksessa sopineet, että minä ja silloinen puheenjohtajamme menemme aamulla aikasin Kaivariin varaamaan pressuillemme tilaa, joten unet jäivät melko lyhyiksi. Kaivari on hämmentävän hiljainen vielä kello yhdeksän aikaan aamulla.

Opiskelijawapun juhliminen on opiskelijoille tärkeä perinne, joka yhdistää opiskelijat alasta riippumatta. Wappu on mahdollisuus irrottautua opiskeluarjesta ja nauttia opiskelijaelämän parhaista puolista yhdessä muiden kanssa. Nykyään alumnina voin vain hymyillä muistellessani omia opiskelijawapujen juhlia. Vaikka en olekaan enää opiskelija, wappu jätti ison kasan ikimuistoisia hetkiä.

Nauti ajasta ystävien kanssa, tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin ja pidä kavereista huolta!

Ihanaa wapun odotusta ja nähdään Kaivarissa!

Aleksi Airaksinen
Wappuveteraani 2019-2022

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit