Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Helga on tukenasi jos koet häirintää

Teksti: Helga on tukenasi jos koet häirintää Kuva: Toisen ihmisen käsi toisen ihmisen olkapäällä

Me Helgassa teemme töitä turvallisemman opiskelijayhteisön eteen ja olemme tukenasi jos koet häirintää tai epäasiallista käyttäytymistä.

Mitä on häirintä?

Häirintä on käyttäytymistä, jolla loukataan toisen henkilön ihmisarvoa tarkoituksellisesti. Häirinnässä henkilö luo käyttäytymisellään toista henkilöä halventavan, nöyryyttävän, uhkaavan, vihamielisen tai hyökkäävän ilmapiirin. Häirintä tai syrjintä voi olla esimerkiksi toisen ihmisen seksuaalista suuntautumista, vammaa tai alkuperää koskevaa kommentointia tai seksuaalista ja sukupuoleen perustuvaa sanallista, sanatonta tai fyysistä toimintaa, jolla luodaan alistava ja haitallinen ilmapiiri. Jotta Helgan toiminnassa, tapahtumissa ja Haaga-Heliassa opiskellessa pystyisivät kaikki kokea olonsa turvalliseksi on käytössämme esimerkiksi seuraavia käytäntöjä:

  • Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita
  • Verkkosivuillamme on Asiantuntija Apu -lomake, jolla voit ilmoittaa häirinnästä nimellisesti tai anonyymisti. Lomakkeen löydät kohdasta täältä.
  • Helgalla on kolme kokoaikaista häirintäyhdyshenkilöä, jotka ovat myös Helgan työntekijöitä. Saat heihin yhteyden aiemmin mainitulla lomakkeella tai sähköpostitse: hairintayhdyshenkilo@helga.fi
  • Helgan tapahtumissa on aina vähintään kaksi (2) häirintäyhdyshenkilöä paikalla

Jos koet tai todistat häirintää tai epäasiallista käyttäytymistä ole meihin Helgassa yhteydessä matalalla kynnyksellä. Ottamalla yhteyttä varmistat, että tapaukset tulevat tietoon ja niihin voidaan puuttua.

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit