Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Hyväntekeväisyystapahtuma keräsi rahaa opiskelijoiden mielenterveystyöhön

Opiskelijakunta Helga sekä Haaga-Helian yhdistykset Atkins, ESN Helga, IDS Helga, Pore, Skuuppi ja Sture halusivat yhdessä olla mukana tekemässä hyvää opiskelijoiden mielenterveyskriisin keskellä. Helsingin Apollossa 15.12. järjestetty Good together: preXmas party keräsi opiskelijoita juhlimaan syyslukukauden päätöstä ja tapahtuman kaikki lipputulot lahjoitettiin Nyyti ry:n toiminnan tukemiseksi.

Kokonaisuudessaan lahjoitussummaksi tuli yhteensä 3188,50 euroa. Kerätyt varat käytetään opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistämiseen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyyn. Voit lukea lisää Nyytin toiminnasta täältä.

Ohessa Nyyti ry:n tervehdys:

Kuluneet kohta kaksi vuotta ovat olleet opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille hyvin erikoista ja kokemuksia jakavaa aikaa. Yhtäältä koronatilanteen takia etäopiskelu on sopinut toisille erinomaisen hyvin ja helpottanut opiskelun sekä muun elämän yhteensovittamista ja toisaalta taas lisännyt opiskeluvaikeuksia, psyykkistä pahoinvointia ja yksinäisyyttä. Erityisesti voimakkaasti kasvanut mielenterveysoireilu on todella huolestuttavaa ja tilanteessa vaaditaan monia toimia tänä päivänä ja vielä pitkällä tulevaisuudessa.

On tärkeää muistaa, että mielenterveyden edistäminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Yhteiskunnan tasolla on keskeistä huomioida opiskelijoita koskevien päätösten mielenterveysvaikutukset ja rakentaa arkea, joka tukee hyvää mielenterveyttä.

Opiskeluyhteisöissä ja kaikissa omissa lähiyhteisöissämme voimme kaikki omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, miten ne tukevat hyvinvointia ja jaksamista. Muistetaan kysyä toisiltamme ”Mitä kuuluu?”, kuunnella sekä osoittaa välittämistä. Myötätunnolla on valtava voima ja merkitys. Sitä voi toteuttaa hyvin pienikin keinoin, kuten kohtaamalla ja huomaamalla toisen tunteet. Samalla tulee vahvistaneeksi myös omaa mielen hyvinvoinnin kokemusta. Myös yhteisöllisyyden vahvistaminen kuuluu kaikille ja yksinäisyyttä voi vähentää huolehtimalla siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan porukoihin.

Jokaisella meillä on mielenterveys ja jokaisen meidän kannattaa pitää hyvää huolta omasta mielenterveydestä. On tärkeätä tunnistaa ne tavat ja keinot, jotka omassa arjessa ja elämässä vahvistavat jaksamista. Omaa päivittäistä hyvinvointia voi vahvistaa pienillä mukavilla teoilla, sellaisilla, jotka tuottavat hyvää oloa ja mieltä. ”Mitä minulle oikeasti kuuluu?” on kysymys, joka on hyvä kysyä itseltään. Itsensä kuunteleminen ja itsemyötätuntoinen suhtautuminen omaan itseensä auttavat meitä jokaista pitämään huolta omasta mielenterveydestämme. Kun kohtaa vaikeuksia tai mieli on alakuluinen tai ahdistunut, niin todellinen mielenterveysteko itseä kohtaan on puhuminen toiselle ja avun hakeminen.

Haluamme toivottaa teille, mitä mukavinta yhdessäolon juhlaa ja haluamme lämpimästi kiittää tuestanne Nyyti ry:lle ja opiskelijoiden mielenterveyden edistämiselle!

Minna Savolainen
toiminnanjohtaja, Nyyti ry

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit