Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Blogi: Mitä sain irti edustajistosta?

Blogi

Aloitin opiskeluni Haaga-Heliassa syksyllä 2020, juuri kun rajoituksia alettiin jälleen kiristämään kasvavien tartuntalukujen myötä.Tunteeni uudesta opiskelupaikasta olivatkin hyvin ristiriitaiset: toisaalta olin innoissani, kun pääsin opiskelemaan uutta alaa, toisaalta kauhuissani, kun ajattelin lukuvuotta yksin etäopintojen parissa. Uskon, että moni viime vuoden fukseista voi samaistua tuntemuksiini.

Vaikka varsinaisista tapahtumista en missään vaiheessa fuksivuottani päässyt nauttimaan, alkusyksyn puistoissa vietetty aika auttoi ryhmäytymään oman luokkani kanssa. Samasta ryhmästä löytyi eräs opiskelija, joka aloitti toista tutkintoaan Haaga-Heliassa ja oli jo aktiivisesti mukana opiskelijakunnan toiminnassa.

“Haen edustajistovaaleissa mukaan Helgan edustajistoon, kiinnostaisko sua lähteä myös mukaan?” 

En osannut vastata kysymykseen. Mikä edustajisto? Siis mukaan mihin? Suostuin kuitenkin asettumaan ehdolle vaaleihin, vaikka en täysin vielä tiennyt, mistä oli oikeasti kyse. Opin kuitenkin nopeasti tarvittavat tiedot edustajistosta ja sen toiminnasta muilta ehdokkailta.

Koronarajoitusten takia emme päässeet kampanjoimaan kampuksille, kuten kokeneemmat edaattorit olivat tottuneet tekemään. Sosiaalista mediaa ja etäyhteyksiä hyödyntäen saimme markkinoitua ehdokkaita äänestäjille. Tällöin pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan muihin Haaga-Helian opiskelijoihin oman koulutusohjelmani ja kampukseni ulkopuolelta. Oli todella helpottavaa huomata, että rajoituksista huolimatta uusien tuttavuuksien tekeminen oli mahdollista.

Vaaleista irtosi minulle paikka edustajiston varajäsenenä. Olin tulokseen tyytyväinen, sillä olin opiskelija-aktiivina melko tuntematon. Edustajiston ensimmäinen kokous oli mielenkiintoista seurattavaa. Kokouksessa valittiin uudelle toimikaudelle edustajiston puheenjohtajisto, opiskelijakunnan hallitus sekä keskusvaalilautakunta, johon päädyin lyhyen harkinnan jälkeen itsekin mukaan.

Arki edustajistossa alkoi vuodenvaihteen jälkeen. Miltei kuukausittaisia kokouksia edeltävät iltakoulut olivat kiinnostavia ja niissä käydyt keskustelut äärimmäisen opettavaisia. Jopa etäyhteyksien päässä istuessani pidin näistä tapahtumista.

Ensimmäinen puoli vuotta edustajistossa on ollut opettavainen. En ole aiemmin juuri perehtynyt järjestötoimintaan, joten paljon uutta on tullut vastaan. Syksystä vaikuttaa tulevan vielä mielenkiintoisempi, sillä työskentelemme poliittisen ohjelman uudistamisen parissa. Ennen edustajistoa en olisi kuvitellutkaan kiinnostuvani moisesta, mutta muita edaattoreja seuratessani ja heiltä oppiessani, olen löytänyt kiinnostukseni myös tällaisesta vaikuttamisesta.

Parasta edustajistovuodessa tähän mennessä ovat kuitenkin olleet ihmiset. Vaikka ylimääräiset zoom-istunnot eivät välttämättä aina kuulosta houkuttavalta, saavat muut edaattorit omalla kiinnostuksellaan ja mielipiteillään niistä mielenkiintoisia ja mielekkäitä.

Edustajiston ja KVLK:n kautta olen päässyt tutustumaan muihin opiskelijoihin yli koulutusohjelmarajojen. Näiden ihmisten ansiosta olen etävuoden aikanakin kokenut kuuluvani yhteisöön ja olevani tärkeä osa sitä. Vaikka olen kokoukset viettänytkin kotona tietokoneen ääressä, en ole täysin yksin – minulla on Helga, minulla on yhteisö.

Nimetön opiskelija,
Edustajiston varajäsen

Helgan edustajistovaalien ehdokasasettelu on käynnissä ja päättyy 30. syyskuuta 2021. Lue lisää edustajistovaaleista täältä.

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit