Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Miksi monimuotoinen tutorointi on tärkeää?

”Astun Haaga-Helian kampukselle ensimmäistä päivää orientaatioviikolla, enkä tunne joukosta ketään. Näen lilapaitaisia henkilöitä hymyilemässä auditorion ovella ja vilkuttamassa minulle. Miksi ihmeessä? Ketä nämä tyypit ovat?
Auditorion ovella ilmeneekin, että nämä lilapaitaiset tyypit ovat tutoreita ja he ohjaavat minut saliin. Sain ensikohtaamisen kivasta tyypistä, joten jännitys lievenee hieman. Orientaatioviikon aikana tutoreista tuleekin tutumpia ja he tuntuvat asiantuntevilta tyypeiltä opiskelijoina. Voin kysyä heiltä mitä tahansa opiskeluihini liittyen ja saan aitoja kokemuksia opinnoista, sekä uusia tuttavia.”

Monimuototutorointi on tärkeää, sillä moni opiskelija astuu kouluun ensimmäisinä päivinä tuntematta välttämättä ketään koko aloittaneesta ryhmästä. Ilmoittautumisen yhteydessä huomataankin monimuodon kohdalla, että moni opiskelijoista aloittaakin jo edistyneemmistä kursseista, sillä heillä on jo kokemusta työelämästä, jota voivat näyttää opintojen saavuttamiseksi. Olemmekin siis tilanteessa, että moni opiskelijoista lähtee eri suuntiin heti opintojen alusta. Tutoreilla on tärkeä rooli tässä tilanteessa, sillä emme halua, että kukaan jää oman onnensa nojaan, eikä löydä kanssatovereita opiskeluiden alkumetreille.

Monimuodon tutorit avustavat opiskelijoita vertaisena tyyppinä ja luovat ryhmälle rentoutuneen ja kivan tunteen opintojen aloituksesta. Moni uusista opiskelijoista monimuodon puolella työskentelee täysipäiväisesti opintojen ohella huolehtien samalla perheestä. Siksi onkin tärkeää, että opintojen aloitusvaiheessa tutorit opastavat ilmoittautumisissa ja vastaavat tuleviin haasteisiin, sekä kysymyksiin.

Jotta voimme luoda kivaa ilmapiiriä myös monimuodon opiskelijoiden keskuudessa, niin tarvitsemme juuri sinunlaisia kanssaopiskelijoita mukaan tutoroimaan. Oletko hiljainen, mutta mukava tyyppi? Oletko innokas järjestämään tapahtumia, kuten etä-afterwork? Oletko supliikki tyyppi kertomaan erilaisista asioista? Ei niin väliä, sillä jokaiselle varmasti löytyy muoto, miten olla tutorina! Oot just sellasena, ku oot hyvä tutoriksi, joten hae mukaan meidän kivaan porukkaan!

Tutorhaku on vielä auki 28.2. ja toivommekin, että juuri sinä hakisit mukaan!
Hakulomake löytyy täältä.

Jenni Lang
HELI monimuoto vastuututor 2019-2020

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit