Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uuden Opiskelijan Opas

Uuden Opiskelijan Opas

Hei uusi opiskelija!

Tervetuloa Haaga-Heliaan ja osaksi helgalaista yhteisöä. Tähän tekstiin olemme koostaneet kaiken tarvitsemasi tiedon opintojesi alkua varten.

Mikä on Helga?

Helga on Haaga-Helian opiskelijakunta, jonka lakisääteinen tarkoitus on tarjota kaikille opiskelijoillemme tukea ja auttaa edunvalvonnallisissa asioissa aina orientaatioviikosta opintojen loppuun asti. Voit olla osana Helgan toimintaa usealla eri tavalla, kuten esimerkiksi käymällä meidän tapahtumissa, osallistumalla kerhotoimintaan tai speksiin, hakemalla tutoriksi tai vaikuttaa meitä kaikkia opiskelijoita koskeviin päätöksiin Helgan edustajistossa.

Jäsenyys – miten liittyä Helgan jäseneksi?

Voit liittyä Helgan jäseneksi helposti verkkokauppamme Kide.appin kautta. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt palveluun, tulee sinun ensimmäisenä luoda itsellesi käyttäjätunnus. Ostaessasi opiskelijakunnan jäsenyyttä tarvitset oman opiskelijanumerosi, korkeakoulun myöntämän sähköpostiosoitteen sekä kampuksen, koulutusohjelman ja opintojen aloitusajankohdan digitaalisen opiskelijakortin käyttöönottoa varten.

Kide.appin kautta voit lisäksi ostaa esimerkiksi haalarimerkkejä ja muita oheistuotteita sekä liput opiskelijatapahtumiin. Maksaminen hoituu helpoiten Pivon tai Mobilepayn avulla, mutta voit myös halutessasi syöttää pankkikorttisi tiedot palveluun.

Helga Opiskelijatunniste

Opiskelijatunnisteen käyttöönotto

Fyysisiä opiskelijakortteja ei ole enää mahdollista tilata, vaan opiskelijakunnan jäsentunniste on puhtaasti digitaalinen. Digitaalisella jäsentunnisteella lunastat paikalliset- ja vatlakunnalliset opiskelijaedut sekä todistat jäsenyytesi kätevästi puhelimella. Helgan jäsenet saavat käyttöönsä Slice ja Pivo tunnisteet.

Mahdollisissa kysymyksissä tai ongelmatilanteissa voit aina ottaa yhteyttä verkkosivujemme asiakaspalveluchatin kautta TAI sähköpostitse jasenpalvelu@helga.fi. Muistathan aina kuvailla ongelman mahdollisimman tarkasti. Opiskelijatunnisteen ongelmatilanteissa voit myös olla yhteydessä Sliceen (info@slice.fi) tai Pivoon (asiakaspalvelu@pivolompakko.fi).

Slice

Sovelluksessa voit selata opiskelijaetuja sijainnin, yrityksen, toimialan tai hakusanan mukaan. Edut ovat joko jatkuvia tai kertaetuja, joita löytyy ympäri Suomen. Digitaalinen opiskelijakortti käy todisteena opiskelijastatuksesta niin Kelalle, Matkahuollolle kuin VR:llekin.

Miten Slice otetaan käyttöön?

1. Mene osoitteeseen slice.fi/upload
2. Täytä lomake, jotta saat aktivointikoodin
3. Lataa Slice sovellus
4. Anna sovellukselle kuvien käyttölupa
5. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään sähköpostiin saamasi käyttäjätunnus ja salasana (aktivointikoodi)
6. Hyväksy käyttöehdot ja olet valmis!

Pivo

Pivo

Pivo tarjoaa palveluratkaisun, johon sisältyy digitaalinen opiskelijakortti sekä opiskelijan etuohjelma. Pivossa näkyvät myös kaikki Slicen tarjoamat edut ja alennukset, sekä pelkästään Pivo-kohtaisia etuja. Kuten Slice, myös Pivo käy virallisena opiskelijatunnisteena kaikkialla.

Miten Pivo otetaan käyttöön?

1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
2. Avaa Pivo, valitse Opiskelijakortti ja valitse Helga
3. Luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita

Kelan ateriatukikortti – Pivo

Helga tarjoaa kaikille Haaga-Helian opiskelijoille mahdollisuuden ottaa käyttöön digitaalisen Kelan ateriatukikortin Pivossa. Ateriatukikortti oikeuttaa ainoastaan ateriatukeen opiskelijaravintoloissa – sillä ei ole mahdollista hyödyntää muita opiskelijakunnan tarjoamia etuja, eikä se käy opiskelijatunnisteena muualla kuin opiskelijaravintolassa.

Miten ateriatukikortti otetaan käyttöön?
1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
2. Avaa Pivo, valitse ”Opiskelijakortti” ja valitse sitten ”Ateriatukikortti”

Helga Point jäsenpalvelupiste

Jäsenpalvelupiste Helga Point

Helga Point on palvelupiste johon opiskelijat voivat tulla asioimaan aukioloaikojen puitteissa. Point piste löytyy jokaiselta Haaga-Helia kampukselta: Pasilasta 2. kerroksen palvelukäytävältä ja Haagassa, Malmilla, Porvoossa ja Vierumäellä paikallisyhdistysten toimistoilta.

Helga Point aukioloajat:
Pasila – Helga
Haaga – Pore ry
Malmi – Hattara ry
Porvoo – HePo ry
Vierumäki – Tahkon Talli ry

Helgan jäsen voi hyödyntää myös muiden pääkaupunkiseudun opiskelijakuntien jäsenpalvelupisteitä!

Opiskelijahaalarit

Haalarit ovat opiskelijan uniformu! Ne luovat yhteisöllistä henkeä ja tunnistat niistä myös muut opiskelutoverisi. Helgan haalarit ovat väriltään peroolinsiniset ja niitä käyttävät kaikki Haaga-Helian opiskelijat eli tunnistat Helgalaisen väristä! Jokaisen haalarin mukana annetaan myös haalarietiketti, joka opastaa haalareiden käyttöön.

Oman haalarin voi ostaa Helga Pointeilta tai verkkokaupasta. Haalarin hinta on Helgan jäsenille 39€ ja muille 78€. Rajoitetun ajan Helgan jäsen voi lunastaa itselleen myös haalaripaketin 45€. Paketti sisältää haalareiden lisäksi kangaskassin, Helgan haalarimerkin sekä valintasi mukaan shotti- tai skumppalasin.

Helga fuksiaiset

Fuksiaiset

Fuksiaiset ovat tapahtuma juuri sinulle uusi opiskelija! Fuksiaisten tarkoituksena on ryhmäyttää uudet opiskelijat, tutustuttaa tapahtumakulttuuriin ja Haaga-Helian eri yhdistyksiin sekä pitää hauskaa uusien opiskelijakavereiden kanssa.

Tänä keväänä fuksiaiset järjestetään 3. helmikuuta Hollywood-teemalla ja niihin voivat osallistua myös syksyllä 2020 opintonsa aloittaneet. Tapahtuma järjestetään Zoom-alustalla. Liput fuksiaisiin hankitaan yhdessä oman tutorin kanssa.

YTHS

YTHS

Haaga-Helian tutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja YTHS:n, eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätion palveluihin.
YTHS:n eri palveluihin voit tutustua täällä. YTHS:n palvelujen ajanvaraus tapahtuu Self-palvelusta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluun.

YTHS-maksu maksetaan lukukausittain, maksu on 35,80 euroa lukukaudelta. Halutessaan maksun voi maksaa kokonaisuudessaan jo nyt. Ensimmäisen maksun eräpäivä on 31. tammikuuta ja se maksetaan Kelan verkkosivuilla.

Helga Yogobe

Zone & Yogobe

Helgan jäsenenä saat käyttöösi Zone liikuntapassin sekä Yogobe-hyvinvointipalvelun.

Zone liikuntapassilla liikut kahdeksalla eri pääkaupunkiseudun korkeakoulukampuksella. Liikuntapassilla voit varata itsellesi palloiluvuoroja ja liikuntatiloja, osallistua ohjatuille liikuntatunneille, käyttää kuntosalia ja osallistua Zonen liikuntakursseille alehinnoin. Zonen aktivoituasi saat käyttöösi myös Yogoben, jonka avulla joogaat missä ja milloin tahansa ja saat vinkkejä oman hyvinvointisi edistämiseen.

Palvelut saat käyttöösi joko asioimalla Pasilan Helga Point pisteellä tai ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluchatin kautta.

Ennen asiointia käy rekisteröitymässä Zonen verkkosivuilla!

Mikäli opiskelet Haaga-Heliassa, voit liittyä opiskelijakunta Helgan jäseneksi.

Meidän tehtävämme on varmistaa sinulle mahdollisimman mutkaton, mieluisa ja ikimuistoinen opiskeluaika.

Viimeisimmät artikkelit